Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YKS 2024 başvurusu başladı mı? YKS sınav ücreti ne kadar, kaç TL? YKS başvuru nereden, nasıl yapılır?

Milyonlarca adayın büyük bir heyecanla beklediği YKS 2024 başvuruları başladı. TYT, AYT ve YDT oturumlarından oluşan YKS sınavı bu yıl da milyonlarca adayın başvurusunu bekliyor. ÖSYM daha önce başvuruların 1 Şubat tarihinde başlayacağını duyurmuştu. Başvurular yaklaşık 3.5 hafta boyunca devam edecek. Bu süre içerisinde başvurularını tamamlayamayanlar için ÖSYM geç başvuru süresi tanıyacak. Peki, YKS 2024 başvurusu başladı mı? YKS sınav ücreti ne kadar, kaç TL? YKS başvuru nereden, nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 12:59
Kaynak: Hilal Baldemir
YKS 2024 başvurusu başladı mı? YKS sınav ücreti ne kadar, kaç TL? YKS başvuru nereden, nasıl yapılır?

Milyonlarca kişinin geleceğine attığı ilk adımlardan biri olan üniversite sınavının ilk aşaması olan sınav başvuru süreci bugün başlıyor. Adaylar YKS için bugünden itibaren başvuru yapmaya başlayacak. İlk olarak belirlenen süre içerisinde adayların başvuruları alınacak. Daha sonra belirlenen tarih aralığında başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru günü olacak, geç başvuruların da tamamlanmasından sonra öğrencilerin sınava girecekleri sınav merkezleri açıklanacak. Öğrenciler sınavların yapılacağı tarihte açıklanan sınav merkezlerine giderek TYT, AYT ve YDT oturumlarına katılacaklar. Peki, YKS 2024 başvurusu başladı mı? YKS sınav ücreti ne kadar, kaç TL? YKS başvuru nereden, nasıl yapılır? İşte merak edilen soruları cevabı…

yks başvuru ne zaman

YKS 2024 başvurusu başladı mı?

ÖSYM tarafından açıklanan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları 1 Şubat tarihinde başlayarak 26 Şubat tarihine kadar devam edecek. Başvuru sürecinin 1 Şubat Perşembe günü saat 10.00’da başlaması gerekiyor. Başvurular adayların ÖSYM hesapları üzerinden yapılacak. Belirlenen başvuru tarihinde başvurularını tamamlayamayan adaylar için geç başvuru günü hakkı tanınacak.

yks ücreti

YKS sınav ücreti ne kadar, kaç TL?

ÖSYM sınav ücretlerine yapılan zamdan sonra bütün sınav ücretleri değişmişti. Buna göre geçtiğimiz sene TYT'ye katılacak adaylardan 115 TL, TYT ve AYT'ye katılacak adaylardan 230 TL, TYT, AYT ve YDT'ye katılacak adaylardan ise 345 TL sınav ücreti alınmıştı. YKS başvuru kılavuzu yayınlandıktan sonra başvuru ücretleride açıklandı. Buna göre, adaylar tek oturum için 295 TL ödeme yapacak. 3 oturuma da katılacak adaylar 885 TL ödemek zorunda kalacak.

YKS başvuru nereden, nasıl yapılır?

2024 yılında YKS’ye girecek adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) internet sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden sınav başvurularını gerçekleştirebilecek. Sınav başvuruları için ÖSYM YKS BAŞVURU sitesi üzerinden başvurular yapılabilecek.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.