Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovalı öğrencilerden Atatürk’e 100 mektup

Bilgi Okulları öğrencileri, Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. Yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk’e yazdıkları mektupları Anıtkabir’e götürmek için KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl’a teslim ettiler. Öğrenciler, Anıl’ın daha önce 100 kadından topladığı mektupları Meclis’e ve Anıtkabir’e ulaştırmasından etkilenerek böyle bir çalışma yaptıklarını söylediler.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalovalı öğrencilerden Atatürk’e 100 mektup

Yalova’da faaliyet gösteren Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) Başkanı Nurten Anıl, geçtiğimiz günlerde Yalova’nın çeşitli mahalle ve köylerinden 100 kadından topladığı mektupları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) ve Anıtkabir’e ulaştırmıştı. Bu etkinlik, Bilgi Okulları öğrencilerinin de ilgisini çekti. Öğrenciler, Atatürk için hissettikleri duyguları kaleme alarak mektuplar yazdılar. Mektupları Yürüyen Köşk’te düzenlenen bir törenle KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl ve Başkan Yardımcısı Selma Doğan’a teslim ettiler.

Törende öğrenci, öğretmen ve veliler arasında duygulu anlar yaşandı. Mektupları teslim alan Anıl, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Bu vatan onların sayesinde bizim, özgür ve hür. Öğrenciler çok güzel bir düşünce ile 29 Ekim’i kutladılar, fark yarattıklarına inanıyorum.” dedi.

Anıl, mektupları yalnız götürmek istemediklerini, öğrencilerle birlikte Meclis’e ve Anıtkabir’e gideceklerinin sözünü verdi. Bilgi Okulları Müdürü Nazmi Karahasanoğlu da öğrencilerin bu çalışmasından gurur duyduklarını belirterek, “Öğrencilerimiz Atatürk’ün izinde yürüyen cumhuriyetçi çocuklardır. Onların bu duyarlılığı bizleri mutlu ediyor. KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl’a da böyle bir fırsat sunduğu için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Öğrencilerin yazdığı mektuplar, en yakın zamanda KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl ve öğrenciler tarafından Meclis’e ve Anıtkabir’e götürülecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.