Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Yalın Teori ve Model Fabrika eğitimi

Yalova Makine İhtisas OSB’nin pilot okulu olan Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 11. sınıf öğrencilerine Yalın Teori ve Model Fabrika Eğitimi verilmeye başlandı. Eğitim, mentör öğretmenler tarafından uygulamalı olarak yürütülüyor

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 02:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2023 02:49
Kaynak: M. Tunç Tanrıverdi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Yalın Teori ve Model Fabrika eğitimi

Yalın Teori ve Model Fabrika Eğitimi, yalın üretim kavramı, akış süreci, israf, sürekli akış, standartlaştırma, iş yükü dengeleme, problem çözme gibi konuları içeriyor. Eğitimde, öğrenciler gerçek bir ürünü gerçek ekipmanlarla üretiyor, üretim ortamındaki rolleri üstleniyor, süreçleri ve problemleri birlikte tespit edip iyileştiriyor ve yalın üretim tekniklerini uygulayarak öğreniyor.

Eğitim hakkında açıklama yapan Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, eğitimin sanayi sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Özdemir, “Yalın Teori ve Model Fabrika Eğitimi, öğrencilerimize yalın üretimin temel prensiplerini ve düşünce yöntemini önemli seviyede uygulamalı olarak öğreterek içselleştirmelerini sağlıyor. Bu sayede, öğrencilerimiz hem teorik hem de pratik bilgi ve beceri kazanıyor. Ayrıca eğitim sonunda öğrencilerimiz, yalın üretim tekniklerinin uygulandığı fabrikalarda staj yapma imkanına da sahip oluyor. Bu da onların iş hayatına hazırlanmalarına ve istihdam edilmelerine katkı sağlıyor” dedi.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.