Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Şaban Temuge METAL’den ErasmusDays etkinliği

Yalova Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ErasmusDays kapsamında bir Erasmus projeleri tanıtım etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte, okulun Erasmus programı öncesi, Erasmus+ dönemi ve Erasmus akreditasyon sürecinde yaptığı tüm projeler sergilendi

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 04:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 04:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Şaban Temuge METAL’den ErasmusDays etkinliği

ErasmusDays kapsamında Yalova’da da bir dizi etkinlik düzenlendi. 9-14 Ekim tarihleri arasında Avrupa genelinde eğitim, gençlik ve spor alanlarında Erasmus+ programının faydalarını ve başarılarını kutlamak için düzenlenen ErasmusDays kapsamında Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bir tanıtım gerçekleştirdi. Etkinlikte, okulun Erasmus programına katılan öğrenci ve öğretmenleri de yer aldı. Onlar da deneyimlerini, kazandıkları becerileri ve Erasmus+ programının sunduğu fırsatları paylaştılar. Ayrıca, Erasmus+ programının kapsamı ve içeriği hakkında da bilgi verildi.

Erasmus+ programı, 2021-2027 yılları arasında uygulanan eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliği’nin hibe programıdır. Program ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanmaktadır.

Programa katılımın nedenleri arasında ekonomik kriz, yüksek genç işsizlik oranı, mevcut yeterlikler ve talep edilenler arasındaki uyumsuzluklar ve iş dünyası ile yakın iş birliği ihtiyacı sayılabilir. Programın hedefleri ise iş piyasalarının ve rekabetçi bir ekonominin ihtiyaçlarına cevap verebilecek projeleri desteklemek, sektörler arası iş birliğini desteklemek, beşer ve sosyal sermayenin gelişimine katkı sağlamak olarak belirlenmiştir.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.