Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Burak Kılanç, öğrencilerle buluştu

Eğitim Yöneticisi ve YÖK Atlas Kurucusu Burak Kılanç, YEGES Eğitim Konferansları kapsamında Yalova’da 12. sınıf öğrencileri ve rehber öğretmenlerle bir araya geldi. Kılanç, ‘Üniversite ve Kariyer Seçiminde Ufkun Ötesini Görmek’ başlıklı bir seminer verdi

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2023 02:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:54
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da Burak Kılanç, öğrencilerle buluştu

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen YEGES Eğitim Konferanslarının konuğu Eğitim Yöneticisi ve YÖK Atlas Kurucusu Burak Kılanç oldu. Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Kılanç, 12. sınıf öğrencileri ve psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerle bir araya geldi. Kılanç, ‘Üniversite ve Kariyer Seçiminde Ufkun Ötesini Görmek’ başlıklı bir seminer vererek, öğrencilere üniversite tercihleri, sınav stresi, kariyer planlaması, geleceğin meslekleri gibi konularda bilgi ve tavsiyelerde bulundu.

Kılanç, öğrencilere üniversite tercihlerini yaparken kendilerini tanımaları, ilgi ve yeteneklerine uygun bölümleri seçmeleri, meslekleri araştırmaları, üniversitelerin kalitesi, mezuniyet sonrası iş imkanları, burs ve yurt olanakları gibi kriterleri göz önünde bulundurmaları gerektiğini söyledi. Kılanç, ayrıca öğrencilere YÖK Atlas sisteminin nasıl kullanılacağını da anlattı. YÖK Atlas sisteminin, öğrencilerin tercih yaparken puanlarını, sıralamalarını, bölümlerin kontenjanlarını, yerleşme oranlarını, mezun durumlarını, iş bulma oranlarını, başarı sıralamalarını, bölümlerin akademik kadrolarını, araştırma projelerini, uluslararası iş birliklerini, burs ve yurt olanaklarını görmelerine yardımcı olduğunu belirtti.

Öğrencilere sınav stresiyle başa çıkma yollarını da anlattı. Sınav stresinin doğal bir duygu olduğunu, ancak aşırıya kaçılmaması gerektiğini vurgulayan Kılanç, öğrencilere sınav öncesi ve sırasında olumlu düşünmeleri, nefes egzersizleri yapmaları, sağlıklı beslenmeleri, uyku düzenlerine dikkat etmeleri, spor yapmaları, hobileriyle ilgilenmeleri, aile ve arkadaşlarıyla iletişimlerini koparmamaları gibi tavsiyelerde bulundu.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.