Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Çiftlikköy’de Şehit Piyade Er Ahmet Uzun Kütüphanesi açıldı

Çiftlikköy Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’nde Şehit Piyade Er Ahmet Uzun Kütüphanesi törenle hizmete girdi. Törene Vali Yardımcıları İdil Özdemir Doğan ve Deniz Pişkin, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Binici, Kaymakam Ömer Bilgin, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2023 08:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2023 08:45
Kaynak: M. Tunç Tanrıverdi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Çiftlikköy’de Şehit Piyade Er Ahmet Uzun Kütüphanesi açıldı

Çiftlikköy Mustafa Kemal Anadolu Lisesi, Şehit Piyade Er Ahmet Uzun’un adını taşıyan bir kütüphaneye kavuştu. Kütüphanenin açılışı, 8. yüzyıl Orta Asya okuma salonu, nişli raflarla Anadolu Selçuklu mimarisi, sandalyeli oturma masalarıyla batı dönemi edebiyatı gibi Türk edebiyatının tüm dönemlerini yansıtan bir sunumla hayata geçirildi.

Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol’un telgrafı okunması sonrasında açılış konuşmasını yapan Çiftlikköy Mustafa Kemal Anadolu Lisesi Müdürü Selda Altan, kütüphanenin okuyan, düşünen, üreten, insanlığa hizmet sağlayacak gençliğe hizmet vereceğini söyledi. Altan, kütüphanenin kurulmasında emeği geçen şehit ailesine, Şahin Velioğulları’na, Veli Gülham Mustafa’ya ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Özcan İla da yaptığı konuşmada, Şehit Piyade Er Ahmet Uzun’un vatan için canını feda ettiğini, onun adını yaşatmanın en güzel yollarından birinin de eğitim olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından şehidin babası Tahsin Uzun ve annesi Emine Uzun’a protokol tarafından plaket verildi.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.