Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜBİTAK destekli ‘Yalova Bilim Şenliği’nin tarihleri belli oldu

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi çerçevesinde hazırlanan “Keşfet, Öğren, Hayal Et!” isimli Bilim Şenliği, TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından 207 proje arasında desteklenmeye layık görülen 57 projeden biri oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2024 10:22
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
TÜBİTAK destekli ‘Yalova Bilim Şenliği’nin tarihleri belli oldu

Şenliğe yaklaşık 25 bin kişinin katılması bekleniyor

Bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlamayan, TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programının katkılarıyla Yalova’da bilimin her yaştan vatandaşa benimsetilmesi hedefleniyor. Proje yürütücülüğünü İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapacağı şenlikte 61 atölye lideri, 12 farklı atölyede 100 etkinlik, deney, gösteri, 3 konser ve 3 sergiyi yönetecekler. Her yaştan vatandaşa hitap eden etkinliklerin sunulacağı şenliğe yaklaşık 25 bin kişinin katılması bekleniyor.

 

Şenlik 3, 4 ve 5 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak

3, 4 ve 5 Ekim 2024 tarihlerinde, Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında yapılması planlanan Bilim Şenliği: Teknoloji, mühendislik, fen, matematik, sosyal ve beşeri bilimler, spor ve sanat alanlarından etkinlikleri, çok disiplinli ve bu disiplinlerin uyumlu birlikteliğinden oluşan, özellikle 6-18 yaş grubundaki çocukların gelişim özellikleri dikkate alınarak hazırlanmış etkinlikleri içeriyor. Bu etkinlikler sayesinde bilimsel bilginin, özelde öğrencilere genelde toplumun her kesimine eğlenceli, anlaşılır bir şekilde kavratılması, toplumundaki her yaş grubundan kitlelerin katılımının sağlanması, atölyeler, deneyler, etkileşimli etkinlikler, akademisyenlerle bilimsel söyleşiler, sergiler ve konserler yoluyla katılımcıların pasif konumdan, keşfeden, üreten ve paylaşan konumuna getirilmesi bekleniyor. Şenlikte yer alacak etkinlik türleri: Simülasyon, e-öğrenme, artırılmış gerçeklik, bilgi işlemsel düşünme, oyunlaştırma, bilim temalı kısa film gösterimi, STEAM, deneysel uygulamalar, tasarım odaklı düşünme uygulamaları, dijital öyküleme ve yaratıcı drama olarak belirlendi.

Toplamda 89 etkinlik yürütülecek

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ve Yalova Belediyesinin iş birliği yapan kurumlar arasında yer aldığı şenlikte: Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü 28 atölye lideri ile 30 etkinlik, Yalova Üniversitesi 7 atölye lideri ile 7 etkinlik, Kocaeli Bilim Merkezi 4 etkinlik ve bilim gösterileri, Yalova Deneyap Atölyesi 6 etkinlik, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Mobil Bilim Merkezi 3 etkinlik, bilim otobüsünde 27 etkinlik ve Yalova İl Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğü 4 etkinlikle yer alacak. Ayrıca 2 bilim söyleşisi, 3 sergi ve 3 konser ile toplamda 89 etkinlik yürütülecek. Yalova Üniversitesi şenliğe, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Biriminin koordinasyonunda 7 Atölye ile katılacak. Üniversite, şenlikte sergi ve konser etkinlikleri de düzenleyecek.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.