Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PMYO sonuçları açıklandı! PMYO giriş sınavı sonuçlarına nereden bakılıyor? Polis Akademisi sınavı sonuçları e-Devlet

Binlerce kişinin merakla beklediği Polis Meslek Yüksek Okulu giriş sınavı sonuçları açıklandı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından PMYO bünyesinde öğrenim görmesi için 2 bin erkek öğrenci, 500 kız öğrenci alınacak. Peki PMYO giriş sınav sonuçları nerede açıklandı? Sınav sonuçlarına E-Devlet’ten mi bakılacak? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2023 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
PMYO sonuçları açıklandı! PMYO giriş sınavı sonuçlarına nereden bakılıyor? Polis Akademisi sınavı sonuçları e-Devlet

31 Temmuz’da başvuruları yapılan 023 Yılı PMYO Giriş Sınavı sonuçları açıklandı. Binlerce adayın başvurup sınavlara girdiği Polis Akademisi sonuçları için nefesler tutulmuştu.  Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak.

PMYO sınav sonuçlarına nasıl bakılır?

PMYO sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar https://www.pa.edu.tr/ sayfası üzerinden e-Devlet ekranında sorgulayabilirler. Adaylar sonuçları e-Devlet ekranına T.C. kimlik no ve şifre bilgilerini girerek öğrenebiliyor.

PMYO giriş sınavı ardından öğrenciler için duyuru yayınlandı

Giriş sınavına katılan ve asker yükümlülüğünü yerine getiren öğrenciler için PMYO tarafından bir duyuru yayınlandı.

“7179 Sayılı Askeralma Kanununun 11. maddesi gereği, askerlik yükümlülüğünü yerine getirirken Polis Eğitim ve Öğretim kurumlarına giriş sınavlarını kazanan adayların, tabi oldukları askerlik hizmet süresini tamamlamadan geçici terhis işlemlerinin yapılması mümkün olmamaktadır.

Bu kapsamda, 2023 Yılı PMYO Giriş Sınavını asıl olarak kazanan adaylardan, intibak eğitiminin başlayacağı 21 Eylül 2023 tarihi itibarıyla, 7179 Sayılı Askeralma Kanununa göre Askerlik yükümlülüğünü yerine getirmekte olan (yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er) adayların ekteki dilekçeyi eksiksiz şekilde doldurarak 21 Eylül 2023 tarihi saat 17.00'ye kadar askerlik yaptığı birimden planlandıkları Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine üst yazı aracılığıyla (Muhtemel terhis tarihleri üst yazıda belirtilecektir.) göndermeleri gerekmektedir.

Dilekçeyi gönderen adayların PMYO Müdürlüklerine planlamaları, aynı şartları haiz bir sonraki PMYO eğitim programına terhislerine müteakip yapılacaktır. Belirtilen tarihler arasında dilekçe göndermeyen adaylar, adaylık haklarından feragat etmiş sayılacaktır.

Adayların bundan sonraki duyuruları www.pa.edu.tr adresinden takip etmeleri gerekmektedir.”

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.