Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖSYM’de yapay zeka dönemi! Soruları yapay zeka hazırlayacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yaklaşan YKS öncesi açıklamalarda bulundu. Ersoy, soru hazırlarken yapay zeka kullanımını artıracaklarını ve dijital tabanlı sınavların sayısının da artacağını belirtti. ÖSYM Başkanı ayrıca, deprem bölgesinde yapılacak sınavlara özel bir titizlik gösterdiklerini ve TR-YÖS sınavının uluslararası alanda da geçerliliğini sağlamak için çalıştıklarını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 10:48
Kaynak: Hilal Baldemir
ÖSYM’de yapay zeka dönemi! Soruları yapay zeka hazırlayacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bu yıl ülke genelindeki tüm sınav merkezlerinde uygulama yapacaklarını aktararak, "Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak." ifadelerini kullandı.

"Yapay zeka aktif olarak kullanılacak"

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Başkan Ersoy, ÖSYM Başkanlığınca bu yıl yapılacak tüm sınav uygulamaları ve yeni projelerin değerlendirildiği Genel İstişare ve Eğitim Toplantısı'nda gerçekleştirdiği sunumda, uygulamada olan sınavlara ve hazırlık aşamasında olan projelere yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Ersoy, çalışmaların temelini adayların oluşturduğunun altını çizerek, en verimli ölçmeyi sağlamak, yerleştirmeyi yapmak ve adaylara en uygun koşulları oluşturmayı amaçladıklarını aktardı.

Ersoy, ÖSYM kapsamında gerçekleşen sınav uygulamalarında yapay zekayı aktif şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirterek, şu şekilde devam etti: "Ekibimizde yapay zeka uzmanları var. Bu hocalarımızdan en verimli şekilde faydalanmayı hedefliyoruz. Bu alanda çalışmalarımızı başlattık. Atacağımız bu adım, tüm kurumların sınav süreçlerinde çok daha etkili koordinasyon kurmasını sağlayacak. Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak. Sınavları çok daha verimli ortamlarda gerçekleştirmemize büyük katkı sağlayacak. Yapay zekadan faydalanırken insan faktörünü de göz ardı etmeyeceğiz, makine ile insan dengesini koruyacağız."

Ersoy, dijital sınavlara ilişkin ise, "İlerleyen süreçte dijital ortamda gerçekleştirdiğimiz yeni sınavlarımız da olacak. Kağıt tabanlı sınavlardan dijital tabanlı uygulamalara geçiş noktasında çalışmalarımız devam edecek. Dijital uygulamalar beraberinde hem tasarrufu getirecek hem de adaylara sınav sonuçlarını çok daha hızlı kullanma imkanı sunacak." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Bayram Ali Ersoy, bu yıl deprem bölgesinde yapılacak sınav uygulamalarına da değindi. Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bu illerde yaşayan adaylara, talep etmeleri halinde tercih ettikleri herhangi bir ilde sınava girme imkanı sunduklarını hatırlatan Ersoy, farklı illerde sınava girmek isteyen adayların tüm masraflarının da devlet tarafından karşılandığını aktardı.

Ersoy, "2024 yılında tüm sınav merkezlerimizde uygulama yapacağız. Özellikle deprem bölgesinde adaylarımızın sorun yaşamaması için hassas bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Yıkılan, hasar gören ve yeni yapılan okulların durumuna göre verilerimizi güncelledik." bilgisini paylaştı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.