Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilere müjde! Tüm okullarda karne haftası uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, birinci dönemin son haftası ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulanan karne haftası etkinlikleri bu dönem sonu içinde aynı şekilde gerçekleştirilecek. Karne haftasında yapılacakları bakanlık duyurdu. İşte, detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 14:34
Kaynak: Hilal Baldemir
Öğrencilere müjde! Tüm okullarda karne haftası uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde bulunan ve örgün eğitim veren tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulanacak karne haftası etkinlikleri duyuruldu.

Yayınlanan yeni plan geçen dönemin son haftası olduğu gibi bu dönemde öğretmen ve öğrenciler tarafından büyük bir merakla bekleniyordu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2. Dönem yılı sonu için düzenlenecek olan faaliyet haftası için düzenlemiş olduğu kılavuz özellikle de öğrencileri yaz tatili öncesinde oldukça memnun edecek.

BİRİNCİ DÖNEM ÇOK SEVİLMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminde uygulamaya alınan kararla birlikte öğrenciler karne haftasında derslere veda etmişti. Dersler yerine öğrenciler için farklı etkinlik ve faaliyetlerin yapıldığı son haftada öğrenciler okullara ders stresiyle değil eğlenceli faaliyetlerle birlikte veda etmişti.

Birinci dönem uygulanan bu faaliyet haftasının ikinci dönemin son haftasında da uygulanmasına ve ek olarak öğrenciler için planlanan bu etkinliklerde paylaşma, sorunlarını çözme, görsel, bilimsel, spor faaliyetleri gibi etkinlikler yer almasına karar verildi. Öğrencilerin karne haftası okula gelmesi ve yılın stresini atması için çeşitli etkinlikler hazırlandı.

Uygulama kapsamında yapılacak olan bu etkinliklerle aynı zamanda öğrencilerin okula olan bağlılığının artması, arkadaşlarına olan sevgisi ve eğitime olumlu bakış açısı gibi özelliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.