Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LGS sonuçları açıklandı mı? LGS sonuçlarına nereden bakılır? LGS tercihleri ne zaman başlıyor, kaç tercih hakkı var?

Bir milyonu aşkın öğrencinin merakla beklediği LGS sonuçları açıklandı. Liselere geçişte önemli bir aşama olan LGS için yüz binlerce öğrenci ter dökmüştü. Şimdi ise bu öğrenciler hayallerindeki kariyere adım atmak için önemli bir kademe olan lise tercihlerini yapacaklar. Peki, LGS sonuçlarına nereden bakılır? LGS tercihleri ne zaman başlıyor, kaç tercih hakkı var? İşte merak edilen bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 10:51
Kaynak: Hilal Baldemir
LGS sonuçları açıklandı mı? LGS sonuçlarına nereden bakılır? LGS tercihleri ne zaman başlıyor, kaç tercih hakkı var?

Milli Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi kapsamında düzenlenen merkezi sınavın sonuçları bugün açıklandı. Öğrencilerin heyecanla beklediği sınav sonuçları sonuc.meb.gov.tr adresinden kontrol edilecek. Peki, LGS sonuçlarına nereden bakılır? LGS tercihleri ne zaman başlıyor, kaç tercih hakkı var?

Liselere yerleştirmeler; yerel yerleştirme, merkezi yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleştirme olmak üzere üç farklı şekilde yapılacak

EN FAZLA 5 TERCİH YAPILABİLECEK

2 Haziran Pazar günü 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen LGS sınavı için sonuçların hazırlanması maratonu sona erdi. Yerleştirmede öğrenciler ikamet adresleri, Okul Başarı Puanı (OBP) ve devam-devamsızlık kriterleri dikkate alınarak kayıt alanlarında bulunan farklı türdeki okullardan en fazla 5 tercih yapma hakkına sahip olacak.

Öğrenciler sonuçlarını öğrenmek için https://sonuc.meb.gov.tr/ adresinden T.C kimlik numaraları ve okul numaraları ile giriş yapacaklar.

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 20'Sİ HAK KAZANACAK

LGS sınavı puanıyla Anadolu, fen, proje uygulayan ortaöğretim kurumları gibi az sayıda okula girme hakkı olacak. Bu okulların geçen yıl toplam kontenjanı 206 bin 414'tü. Bu yıl ise 8. sınıfta okuyan 1 milyon 38 bin 192 öğrenci sınava girdi. Bu durumda öğrencilerin yaklaşık yüzde 20'si LGS puanıyla alan devlet okullarından birine girmeye hak kazanacak.

TERCİH SÜRECİ 17 TEMMUZ'DA SONA ERECEK

LGS kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercihleri de bugün itibarıyla başladı, 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Öğrenciler gerekli araştırmaları ve değerlendirmeleri yaparak 17 Temmuz’a kadar 5 okul tercih etme hakkını kullanacak. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak.

VELİLER İÇİN TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavın ardından başlayacak tercih sürecinde bu yıl ilk kez denenmek üzere ailelere kapsamlı bilgi verilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu" hazırlandı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.