Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KYK burs başvuruları başladı! 2023-2024 GSB KYK burs ve kredi başvuruları nasıl yapılacak? Son başvuru tarihi ne zaman?

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği haber bu sabah Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Milyonlarca öğrenci soluğu E-devlet KYK burs ve kredi başvuruları sayfasında aldı. Peki, 2023-2024 GSB KYK burs ve kredi başvuruları nasıl yapılacak? Son başvuru tarihi ne zaman? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
KYK burs başvuruları başladı! 2023-2024 GSB KYK burs ve kredi başvuruları nasıl yapılacak? Son başvuru tarihi ne zaman?

Milyonlarca öğrencinin gözü Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelecek duyurudaydı. 2023-2024 GSB KYK burs ve kredi başvuru ekranı bu sabah itibariyle erişime açıldı. Öğrencilerin eğitim dönemleri süresince yaşantılarına ve ihtiyaçlarına katkı sağlayacak olan öğrenim kredisi başvuruları E-devlet üzerinden açıldı. Peki, 2023-2024 GSB KYK burs ve kredi başvuruları nasıl yapılacak? Son başvuru tarihi ne zaman? KYK bursundan kimler faydalanabilir? İşte bu soruların cevabı…

KYK kredi ve burs başvuruları açıldı

KYK burs ve kredi başvuruları nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı kredi ve burs başvurularına ilişkin detayları paylaştı. Buna göre ilk kez bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ve aktif olarak bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri de dahil olmak üzere yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları da burs ve kredi başvurusunda bulunabilecek.

Başvuru esnasında öğrenciler tarafından beyan edilen ekonomik, sosyal ve başarı durumuna dair belge ve bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek.

Başvurular e-devlet üzerinden alınacak, e-devlet şifresi bulunmayan öğrenciler PTT şubelerine giderek e-devlet şifresi alacak. E-devlet kanalına giriş yaptıktan sonra Burs / Öğrenim Kredisi Başvurusu sekmesine giriş yaparak burada istenen bilgiler doldurulup başvuru yapılacak.

Başvuru esnasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna dair bilgiler talep edilecek ve bilgiler kamu kurumlarından alınacak bilgiler ile karşılaştırılarak teyit edilecektir. Buna göre yapılacak değerlendirmeler doğrultusunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilecek ve durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilecektir.

kimler kyk bursu alabilir

KYK BAŞVURU EKRANI

Son başvuru tarihi ne zaman?

Başvuru süresi 12 Ekim Perşembe günü itibariyle başladı ve son başvuru tarihi ise 19 Ekim Perşembe günü olacak. Öğrencilerin bu tarih aralığında başvuru yapmaları gerekmektedir.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.