Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kitap Okuma Yarışmasının birincileri açıklandı

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Bir Takım Okumalar" adlı Kitap Okuma Yarışmasının merkez ilçe sonuçları açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 02:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 02:49
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Kitap Okuma Yarışmasının birincileri açıklandı

Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi kapsamında öğrencilerin çağın gereklerine uygun olarak okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, kültürel mirası değerlendiren, Türk kültürünün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran bireyler olması hedefiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen "Bir Takım Okumalar" adlı Kitap Okuma Yarışmasının merkez ilçe birincileri belli oldu. Öğrencilerin, geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel ve meslekî gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla yürütülen yarışmada merkez ilçe birincisi olan takımlar, diğer ilçe birincileriyle birlikte Haziran ayında yapılacak olan il geneli değerlendirmeye katılmaya hak kazandı.

DERECEYE GİREN OKULLAR

Yalova Merkez İlçede 3’üncü sınıflar arasında Gaziosmanpaşa İlkokulu birinci olarak final değerlendirmesine katılmaya hak kazandı. Atatürk İlkokulu 2’nci, İsmet Paşa Mazlum Palabıyık İlkokulu ise 3’üncü oldu. 4’üncü sınıflar arasında Gaziosmanpaşa İlkokulu birinci olarak final değerlendirmesine katılmaya hak kazandı. Müfettiş Hamdi Girgin İlkokulu 2’nci, Kadıköy İlkokulu ise 3’üncü oldu. 5’inci sınıflar arasında Şehit Kübra Doğanay Kız İmam Hatip Ortaokulu birinci olarak final değerlendirmesine katılmaya hak kazandı. Cumhuriyet Ortaokulu 2’nci, Hafız İmam Hatip Ortaokulu ise 3’üncü oldu. 6’ncı sınıflar arasında Şehit Kübra Doğanay Kız İmam Hatip Ortaokulu birinci olarak final değerlendirmesine katılmaya hak kazandı.

Sevim Göğez Ortaokulu 2’nci, İsmet Paşa Mazlum Palabıyık Ortaokulu ise 3’üncü oldu. 7’nci sınıflar arasında Şehit Kübra Doğanay Kız İmam Hatip Ortaokulu birinci olarak final değerlendirmesine katılmaya hak kazandı. Saffet Çam Ortaokulu 2’nci, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ise 3’üncü oldu. 8’inci sınıflar arasında 700. Yıl Osmangazi Ortaokulu birinci olarak final değerlendirmesine katılmaya hak kazandı. Kardelen Ortaokulu ise 2’nci oldu. 10’uncu sınıflarda Zehra Ekşinozlugil Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci olarak final değerlendirmesine katılmaya hak kazandı. Şehit Zeynep Sağır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ise 2’nci oldu. 11’inci sınıflar arasında Yalova Prof. Dr. Necmettin Erbakan Sosyal Bilimler Lisesi birinci olarak final değerlendirmesine katılmaya hak kazandı.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.