Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İBB BURS SONUÇLARI açıklandı mı? İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

İBB burs sonuçları ekranı son günlerde yoğun ziyaretçi alıyor. KYK ve VGM burs sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler İBB burs sonuçlarına çevrildi. Öğrenciler İBB burs sonuçları açıklandı mı sorusunu arama motorlarında aratıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında toplamda 75 bin öğrenciye burs verecek. 4 Kasım’da son eren burs başvurularının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. 24 gündür değerlendirme süreci devam ederken öğrenciler sonuçların açıklanmasını büyük bir heyecanla bekliyor. Peki, İBB BURS SONUÇLARI açıklandı mı? İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2023 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 16:52
Kaynak: Hilal Baldemir
İBB BURS SONUÇLARI açıklandı mı? İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasının ardından üniversite öğrencileri gerek KYK bursuna gerek VGM bursuna başvurularda bulundu geçtiğimiz hafta açıklanan sonuçlara göre kimi öğrenci burs kazanırken kimi öğrenci geri ödemeli kredi alma hakkı kazandı ve kimi öğrencide hiçbirini kazanamadı. Bunun yanında bir de İBB bursuna başvuru yapanlar bulunuyor. 4 Kasım’da sona eren başvuruların sonucunda 75 bin öğrenci burs alma hakkı kazanacak. Peki, İBB BURS SONUÇLARI açıklandı mı? İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

İBB BURS SONUÇLARI açıklandı mı?

İBB burslarından açık öğretimde okuyanlar, yurt dışında eğitim alanlar ön lisans ve lisans eğitimi alan 30 yaşından büyük kişiler yararlanamıyor. Burs başvurusu yaptığı esnada yanlış bilgi aktaran öğrenciler burs kazansa dahi bursu alma hakkını kaybediyor. KYK ve VGM burs sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler İBB burs sonuçlarına çevrildi öğrenciler merakla burs sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

Başvuruların ardından 25 gün geçti ve değerlendirme süreci hala devam ediyor. Değerlendirme süreci sona erdikten sonra burs sonuçları gencuniversiteli.ibb.istanbul adresinden açıklanacak. Ayrıca "Genç Üniversiteli Desteği" projesi kapsamında yapılacak olan burs yardımları, geri ödemesiz olarak öğrencilere sağlanacak.

Burs miktarını merak edenler için ise bu yıl burs verilecek öğrencilere 3’er parça şeklinde olmak üzere her defasında 2.500 TL yatırılacak. Toplam burs miktarı ise 7.500 TL olarak belirlendi.

İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak?          

4 Kasım’da sona eren başvuruların üzerinden 25 gün geçti öğrenciler arama motorlarında İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu aratıyor. Geçtiğimiz yıl başvuru sürecinden sonuçların açıklanmasına kadar toplamda 30 günlük bir süreç geçmişti buna istinaden 2023-2024 dönemi İBB burs başvuru sonuçlarının aralık ayının ilk 15 günü içerisinde açıklanması bekleniyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.