Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DGS ek tercihler başladı mı? DGS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? DGS kayıtlar bitti mi?

DGS için başlatılan kayıt süreci geçtiğimiz hafta sona ermişti. İlk tercihlerde herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen adaylar ek tercih dönemini bekliyor. İlk tercihlerde istediği bölüme yerleşemeyen ön lisans öğrencileri merak içerisinde ek tercih başlangıç sürecini araştırıyor. Peki DGS ek tercih süreci başladı mı? DGS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? DGS ek tercih süreci ne zaman başlayacak? İşte bu soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2023 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
DGS ek tercihler başladı mı? DGS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? DGS kayıtlar bitti mi?

Geçtiğimiz hafta DGS kayıt sürecinin sona ermesiyle tercih sonuçlarına göre istedikleri yükseköğretim kurumlarına yerleşen öğrenciler kayıtlarını yapmış oldular. Tercih sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen adaylar ise DGS ek tercih sürecinin başlamasını bekliyor.  Peki DGS ek tercih süreci başladı mı? DGS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? DGS ek tercih süreci ne zaman başlayacak? En çok merak edilen soruların cevabı haberimizde…

DGS ek tercih

DGS yerleştirme sonuçlarına nasıl bakılır?

Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sorgulama ekranlarına kitlenmiş durumda. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.

Tercih sonuçlarına göre yükseköğretim kurumlarına yerleşen adaylar 14-20 Eylül tarihleri arasında kayıtlarını ilgili kurumlara yaptılar.

DGS ek tercih süreci başladı mı? 2023 DGS boş kontenjanlar belli oldu mu?

Geçen hafta biten kayıt sürecinin ardından ek tercih süreci ile ilgili henüz bir bilgi paylaşılmadı. DGS ek tercih sürecinin üniversite kayıtlarının sona ermesinin ardından başlaması bekleniyor. DGS ile ilgili boş kontenjanlarında kayıt sürecinin bitmesine müteakip açıklanması bekleniyor. Konuya ilişkin ÖSYM’den henüz bir açıklama gelmedi.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.