Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı! 2024 bursluluk sınavı sonuç ekranı, bursluluk sınavı sonucu nasıl, nereden öğrenilir?

Binlerce öğrencinin katılımıyla her yıl gerçekleştirilen bursluluk sınavı bu yılda 7 farklı kademede okuyan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Sınavı kazanan öğrencilerin hesabına dönem başından yıl sonuna kadar burs yatırılacak. Merakla beklenen bursluluk sınavı sonuçları 17 Mayıs 2024 Cuma günü MEB tarafından meb.gov.tr sayfasında açıklandı. Peki, 2024 bursluluk sınavı sonuç ekranı, bursluluk sınavı sonucu nasıl, nereden öğrenilir? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2024 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2024 13:59
Kaynak: Hilal Baldemir
Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı! 2024 bursluluk sınavı sonuç ekranı, bursluluk sınavı sonucu nasıl, nereden öğrenilir?

Binlerce öğrencinin katıldığı 2024 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler sonuç belgelerini görüntülemeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 21 Nisan 2024 Pazar günü 829 yurt içi ve 2 yurt dışı sınav merkezinde olmak üzere 3 bin 816 okul ve 58 bin 410 salonda gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın sonuçları açıklandı. Peki, 2024 bursluluk sınavı sonuç ekranı, bursluluk sınavı sonucu nasıl, nereden öğrenilir? İşte detaylar…

Her yıl gerçekleştirilen İOKBS için bu yılda merakla beklenen sonuçlar açıklandı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı online sistem üzerinden sorgulanabilecek. 

İOKBS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

2024 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Sonuç Belgesi "https://meb.gov.tr/" adresi üzerinden sorgulanabilecek. Öğrenciler kimlik numaraları ile sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Bursluluk sınavı sonuçları ardından burs almaya hak kazanan öğrencilerin hesabına Ekim ayı başından itibaren bin 514 lira yatırılacak. Öğrenciler Haziran ayına kadar burs almaya devam edecekler.

İOKBS SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.