Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AÖL kayıt yenileme başladı mı? İlk kayıt ne zaman? Kayıt ücreti ne kadar 2023?

AÖL için yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri belli oldu. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemlerinin 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu. Peki ilk kayıt ve kayıt yenileme ücreti ne kadar? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2023 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2023 12:03
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
AÖL kayıt yenileme başladı mı? İlk kayıt ne zaman? Kayıt ücreti ne kadar 2023?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan yeni kararlar kapsamında 2023/30 sayılı genelge ile Örgün Ortaöğretim Kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrencilerin açık öğretim liselerine geçişlerine yönelik bilgilendirme ve yönlendirme işlemleri kayıtlı bulundukları eğitim kurumunca, 2023/30 sayılı genelgenin diğer maddeleri kapsamında olan öğrencilerin ise kayıtlı bulundukları okulun bağlı olduğu il/ilçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonuna başvurmaları gerekiyor.

Ayrıca sınavlara ilişkin açıklanan bilgilendirmeye göre, 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde sınavların basılı evrakla okullarda yüzyüze yapılacağı ve Açık Öğretim Lisesi 2023-1 Dönem sınavına biyometrik resimli sınav giriş belgesi olmayan öğrencilerin sınava alınmayacağı; öğrencilerin biyometrik fotoğraflarını en yakın halk eğitimi merkezleri aracılığı ile bilgi yönetim sistemine yükletmeleri gerektiği de duyuruldu.

AÖL Kayıt Yenileme Ve İlk Kayıt Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 – 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler arasından kayıt ve kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler haklarını kaybedecek.

AÖL Kayıt Ücreti Ne Kadar?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt ve kayıt yenileme yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “sınav ücretini” ödemekle yükümlüdür. 2023 yılında, bir dönem için ilk kayıt ve kayıt yenileme sınav ücreti olarak 160 TL belirlenmiştir. Belirlenen tarihlerde ödeme yapmayan öğrenciler sınava giremez.

AÖL Kayıt Yenileme ve İlk Kayıt Nasıl Yapılır?

Ortaöğretim kurumlarında örgün eğitim hakkını kaybeden öğrencilerin AÖL geçiş işlemleri ve bilgilendirmeleri kayıtlı bulundukları eğitim kurumlarınca yapılacak.

Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrencilerin kayıt yenileme sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından bir iş günü sonra otomatik olarak yapılacaktır.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.