Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Açık liseye geçiş şartları belli oldu

Lise öğrencilerinin merakla beklediği açık liseye geçişle ilgili karar Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. Açık liseye geçiş hakkının sadece örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrencilere verileceği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2023 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Açık liseye geçiş şartları belli oldu

Liselerle ilgili gündemde olan konulardan biri olan açık liseye geçiş konusuyla ilgili karar Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre açık liseye geçiş özel durumlar dışında izni verilmeyecek. Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasında, “Örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler dışındakilerin örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine nakil ve geçiş yapamayacakları hükme bağlanmıştır” denildi.

Açık Liseye geçiş

Açık Liseye geçiş yasaklandı mı?

Açık Liseye geçiş 1

MEB’den gelen açıklama şöyle:

-2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılına mahsus olmak üzere deprem bölgesindeki Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde geçici barınma merkezlerinde (konteyner kent, çadır kent vb.) ikamet eden ve taşıma yolu ile eğitim hizmeti alanlar, istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri hâlinde açık öğretim liselerine nakil ve geçiş yapabileceklerdir. Örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler dışındakilerin örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine nakil ve geçiş yapamayacakları hükme bağlanmıştır.
Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.