Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Açık lise nakil ve geçişlerinde düzenleme yapıldı

Çiftlikköy Halk Eğitim Müdürlüğü, açık liseye nakil ve geçişlerde yeni düzenlemelerin yapıldığını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2024 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 15:45
Kaynak: YALOVA HAYAT
Açık lise nakil ve geçişlerinde düzenleme yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeler, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çiftlikköy Halk Eğitim Müdürlüğü düzenleme hakkında kamuoyu ile bilgi paylaştı. Yeni düzenlemeye göre, anne veya babası vefat eden, koruma kararı verilen veya evlatlık edinme sürecinde olan öğrenciler, örgün ortaöğretimden açık öğretim liselerine geçiş yapabilecekler. Ayrıca, eğitim veya bakım tedbiri kararı verilen, ikametini değiştirmek zorunda kalan öğrenciler ve sağlık raporu olanlar da bu hakka sahip olacak.

Özel eğitim ihtiyaçları olan öğrenciler, harp veya vazife malulü çocukları, şehit ve gazi çocukları, millî sporcular, tutuklu veya hükümlü öğrenciler de açık öğretim liselerine geçiş yapabilecek. Veli talebi doğrultusunda evde veya hastanede eğitim görenler de bu düzenlemelerden yararlanabilecek. Bu yeni düzenleme, öğrencilerin eğitimlerine esnek bir şekilde devam etmelerini sağlayarak, eğitimde erişilebilirliği artırmayı hedefliyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, bu adımla birlikte, öğrencilerin eğitim haklarını koruma ve eğitimde sürekliliği sağlama yönünde önemli bir adım atmış oldu.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.