Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cennet mahallesi dizisi nerede çekildi? Pembe’nin evi nerede? Hangi sokakta?

Bir dönemin fenomen dizisi Cennet Mahallesi yıllar geçmesine rağmen hala severek izlenen diziler arasında yerini koruyor. Öyle ki dizinin neredeyse bağımlısı olan izleyiciler dizinin çekildiği semte gidip karakterlerin yaşadıkları evleri araştırıyor. Renkli karakterleriyle izleyicilere keyifli anlar yaşatan ikonik dizinin çekildiği evler son dönemlerde inanılmaz popüler. Hatta o kadar çok ziyaret ediliyor ki etrafında yeni kafeler ve fotoğraf çekim alanları açıldı. Peki, Cennet mahallesi dizisi nerede çekildi? Pembe’nin evi nerede? Hangi sokakta? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Cennet mahallesi dizisi nerede çekildi? Pembe’nin evi nerede? Hangi sokakta?

Cennet Mahallesi yayınlandığı yıllarda ne kadar izlendiyse yıllar geçmesine rağmen hala bir o kadar çok izlenmeye devam ediyor. Show TV ekranlarından 2004-2007 yılları arasında yayınlanan fenomen dizinin günümüzde hala birçok hayranı var. Cennet Mahallesi dizisi, konusu, güçlü kadrosu, eğlenceli hikayesi ve renkli sahneleriyle izleyicilere keyifli vakit geçirme şansı veren nadir dizilerdendi.

cennet mahallesi dizisi semti

Şimdilerde ise dizinin hayranları dizinin çekildiği semti ve karakterlerin yaşadıkları evleri merak edip araştırıyor. Son yıllarda çok popüler olan mahallesi Cennet Mahallesi severlerin uğrak noktası oluyor. Peki, Cennet mahallesi dizisi nerede çekildi? Pembe’nin evi nerede? Hangi sokakta? İşte merak edilen bu soruların cevabı...

cennet mahallesi nerede çekildi

Cennet mahallesi dizisi nerede çekildi?

Tarihi dönemler içerisinde başta İspanyol Musevilerin ardından Ermenilerin ve Rumların yaşadığı bilinen, tarihi dokusuyla herkesi kendine hayran bırakan İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Balat’ın birçok diziye ev sahipliği yaptığını biliyoruz. Balat’ın ev sahipliği yaptığı ve adeta karakterleriyle semtin dokusunun bütünleştiği dizilerden biri de Cennet Mahallesidir. 2004-2007 yılları arasından Balat’ta çekilen Cennet Mahallesi şimdilerde dizinin sevenlerinin semte akın etmesine neden oluyor. Balat’ta bulunan ve dizideki Pembe ve Yunus karakterlerine ait olan evler son yıllarda yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi odağı haline geldi.

pembe'nin evi cennet mahallesi

Pembe’nin evi nerede?

Cennet Mahallesi’nin sevilen karakteri Pembe’nin şimdilerde dış cephesi sarı olan evi Balat’ta bulunuyor. Evin tam konumu ise Sancaklar Yokuşunda bulunuyor. Şimdilerde turistik amaçlı ziyaretlerin odağında olan ev Cennet Mahallesi severlerin markajında. Öte yandan Yunus ve ailesinin yaşadığı evde aynı konumda yer alıyor ve ziyaretçilerin oldukça dikkatini çekiyor.

pembe ve yunus'un evi cennet mahallesi

Cennet Mahallesi hangi sokakta çekildi?

Cennet Mahallesi dizisinin çekildiği semt olan Balat, İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Haliç’in kıyısında yer alan bir semttir. Balat tarihi geçmişiyle birçok millete ev sahipliği yapmıştır ve çok eski yapıların bulunduğu bir semttir. Cennet Mahallesi dizisi ise Balat’ın simgelerinden olan Fener Rum Erkek Lisesi’nin arka sokağında bulunan Çorbacı Çeşmesi sokakta çekilmiştir.

cennet mahallesi ahşap ev

Yunus’un ahşap evi 2.8 milyona satıldı!

Cennet Mahallesi dizisinde Yunus ve ailesinin yaşadığı eski ahşap ev diziden sonra ilginç bir şekilde ilgi odağı oldu. Gazeteci Arif Hür, dizinin çekimlerine ev sahipliği yapan evin rekor fiyata satıldığını açıkladı.

Arif Hür geçtiğimiz yıl yazdığı yazısında, "Bundan 5-10 yıl öncesine kadar yüzüne dahi bakılmayan o ahşap ev, son yıllarda Fener-Balat'taki tarihi evlerin restore edilmesi, bölgeye modern kafelerin açılması ve mahalledeki güvenliğin artması sonrası yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline geldi. Cennet Mahallesi dizisinde Ferhat (Alişan) ile Yunus'un (Müjdat Gezen) yaşadığı, 1900'lü yılların başında inşa edilen 4 katlı tarihi ahşap evin geçtiğimiz haftalarda 2 milyon 800 bin TL'ye tanınmış bir kişi tarafından satın alındığını öğrendim.” dedi.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.