Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Çınarcık’ta sağlık okuryazarlığı eğitimi

Çınarcık İlçe Sağlık Müdürlüğü eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede Koru ve Çınarcık Belediyesi personelleri eğitimden geçirildiler

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 04:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 04:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Çınarcık’ta sağlık okuryazarlığı eğitimi

Çınarcık İlçe Sağlık Müdürlüğü, Koru Belediyesi ve Çınarcık Belediyesi çalışanlarına sağlık okuryazarlığı, meme kanseri farkındalığı ve organ bağışı konularında eğitim verdi. Eğitimde, sağlıkla ilgili bilgi ve becerilerin geliştirilmesi, meme kanserinin erken tanı ve tedavisi, organ bağışının önemi ve süreci anlatıldı. Eğitim, belediye çalışanları ve sağlık personelinin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimde konuşan sağlıkçılar, sağlık okuryazarlığının bireylerin sağlıklı yaşam kalitesini artırmak için gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarını sağladığını belirterek, “Sağlık okuryazarlığı, sağlıkla ilgili bilgilerin anlaşılması, değerlendirilmesi ve kullanılması sürecidir. Sağlık okuryazarı olan bireyler, sağlıklarını korumak ve geliştirmek için doğru kararlar alabilirler” dediler.


Meme kanseri farkındalığı konusunda da bilgilendirme yapan sağlıkçılar, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen ve ölüme neden olan kanser türü olduğunu vurgulayarak, “Meme kanseri erken teşhis edildiğinde tedavisi mümkündür. Bu nedenle kadınların kendi kendine meme muayenesi yapmaları, 40 yaşından sonra düzenli olarak mamografi çektirmeleri ve risk faktörlerine dikkat etmeleri çok önemlidir” diye konuştu.
Organ bağışının da hayat kurtardığını ifade eden sağlıkçılar, organ bağışının nasıl yapıldığı, kimlere yapılabileceği ve organ nakli sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgiler verdi.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.