Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle okullara ziyaretler devam ediyor

Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında okullara düzenlenen ziyaretler, öğrencilere Hz. Muhammed’in hayatını ve değerlerini aktarmak amacıyla sürüyor. Bu etkinliklerle genç nesillere sevgi, hoşgörü ve paylaşma kültürü aşılanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 00:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 00:37
Kaynak: Murat Can Aytemur
Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle okullara ziyaretler devam ediyor

Her yıl kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası, bu yıl da ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda, okullara yapılan ziyaretler Yalova’da da hız kesmeden devam ediyor. Ziyaretlerde, öğrenciler Hz. Muhammed’in hayatı, değerleri ve öğretileri hakkında bilgilendiriliyor. Eğitimci ve din görevlileri, Hz. Muhammed’in sevgi, hoşgörü ve paylaşma konusundaki mesajlarını genç nesillere aktarmayı hedefliyor. 
Yalova İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından  Salı günü Rahmiye Palabıyık İmam Hatip Ortaokulu’nda çorba ikramı yapıldı. Öğrencilerle sohbet edildi ve Hz. Peygamberin cömertliği anlatıldı. Çarşamba günü Halil İnalcık Anadolu Lisesinde Mevlid-i Nebi Programı düzenlendi. Programa Halil İnalcık Anadolu Lisesi Müdürü Hamza Bayrak, okul öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Yalova İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Bayram Kaya’ nın konuşmacı olarak katıldığı

"Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu Programa ilgi yoğun oldu.

 İl Müftü Yardımcısı Hasan Tanrıkulu tarafından Çiftlikköy Belediye Konferans salonunda halka yönelik konferans verildi. 19.09.2024 Perşembe günü Sabri Ekinozlugil İmam Hatip Lisesi Öğrencilerine Yalova İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Bayram Kaya tarafından "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu sohbet yapıldı. Mevlid-i Nebi Programlarının hafta boyunca devam edeceği belirtildi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.