Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftlikköy'de Türk Boyları Kültür Şöleni coşkusu

Çiftlikköy ilçesi Türk Boyları Kültür Şöleni’ne ev sahipliği yaptı. İlçeye Türk Coğrafyasından esintileri taşıyan ekipler Çiftlikköylülere unutulmaz bir gece yaşattılar.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 00:46
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 00:46
Kaynak: Murat Can Aytemur
Çiftlikköy'de Türk Boyları Kültür Şöleni coşkusu

Bu yıl 27'ncisi düzenlenen Türk Boyları Kültür Şöleni, Yalova'da büyük bir ilgi gördü. Şölen kapsamında çeşitli ülkelerden gelen halk oyunları ekipleri, ilçelerde gösteriler gerçekleştirerek renkli ve unutulmaz anlar yaşattılar.

Çiftlikköylülerle buluşan konuk ekipler, Türk'ün yaşadığı her coğrafyadan esintiler taşıyan müzikleri ve rengarenk kıyafetleriyle izleyicilere görsel bir şölen sundular. Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kabardey, Kuzey Makedonya, Romanya, Kuzey Osetya, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Sancak, Yakutistan, Güney Osetya, İran Türkleri, Kırgızistan, Irak Türkmenleri, Gagauzya ve Doğu Türkistan'dan gelen ekipler, halk danslarıyla herkesi kendinden geçirdi. Çiftlikköy halkı, gösteriler boyunca konuk ekipleri uzun uzun alkışladı.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, konuk ekipleri ilçede ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Başkan Yele, "Bu etkinlik, farklı kültürlerin kaynaşmasına ve birbirini tanımasına vesile oluyor. Ekiplerin gösterileriyle adeta dünyayı Çiftlikköy'e taşıdık. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Şölen, farklı kültürlerin zenginliklerini ve güzelliklerini bir araya getirerek, Çiftlikköy'de unutulmaz anılar bıraktı.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.