Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin önemini anlattı

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, Armutlu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen bir etkinlikle, ilçedeki Vilayetler Birliği Hafize Sakız Anaokulu öğrencilerine sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite eğitimi verdi

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 04:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 04:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin önemini anlattı

Etkinlikte, sağlık uzmanları miniklere sağlıklı beslenmenin ve fiziksel aktivitenin çocukların gelişimi için neden önemli olduğunu anlattı.

Sağlık uzmanları, sağlıklı beslenmenin çocukların büyümesi, gelişmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, hastalıklardan korunması ve zihinsel performansının artması için gerektiğini vurguladı. Sağlıklı beslenmenin temel kurallarını anlatan uzmanlar, çocukların her gün süt ve süt ürünleri, et, yumurta, balık, kuru baklagiller, sebze ve meyve tüketmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca uzmanlar, çocukların şekerli, yağlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmaları, abur cubur yememeleri ve bol su içmeleri gerektiğini de hatırlattı.

Fiziksel aktivitenin de çocukların sağlığı için çok önemli olduğunu ifade eden uzmanlar, fiziksel aktivitenin çocukların kemik ve kas gelişimine, vücut ağırlığının kontrolüne, kalp ve damar sağlığına, ruh haline ve özgüvenine olumlu etkileri olduğunu söyledi. Uzmanlar, çocukların her gün en az 60 dakika fiziksel aktivite yapmalarını önerdi. Fiziksel aktivitenin yürüyüş, koşu, bisiklet sürme, ip atlama, oyun oynama gibi eğlenceli şekillerde yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, çocukların televizyon, bilgisayar ve telefon gibi ekran karşısında fazla zaman geçirmemeleri gerektiğini de vurguladı.

Etkinlikte miniklerin sorularını da yanıtlayan uzmanlar, çocuklara sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite ile ilgili broşürler dağıttı.
Okul yöneticileri ve öğrenci velileri de İl Müdürlüğü’ne böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür ettiler. Okul yöneticileri ve veliler, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konusunda bilgilendirildiklerini ve çocuklarının da bu konuda daha duyarlı olacaklarını ifade ettiler.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.