Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Gaziler, Armutlu’da öğrencilerle buluştu

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Özcan İla ve gaziler, Armutlu’da öğrencilerle buluştu. Kapaklı Tülay İlgen Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte gaziliğin ne olduğu anlatıldı

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 01:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2023 01:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Gaziler, Armutlu’da öğrencilerle buluştu

Gaziler Haftası dolayısıyla Armutlu ilçesindeki Kapaklı Tülay İlgen Ortaokulu’nda bir etkinlik düzenlendi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Özcan İla ve gaziler, öğrencilerle ‘Gazilik’ temalı bir söyleşi gerçekleştirdiler. İla ve gaziler, öğrencilere vatan sevgisi ve vatan uğruna bedel ödemenin ne demek olduğunu anlattılar. Gaziliğin vatan sevgisinin vücut bulmuş hali olduğunu dile getiren İla, “Gazilik, şerefli bir unvandır. Bizler bu unvanı hak etmek için canımızı ortaya koyduk. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadele ettik. Sizler de bu vatanın geleceği olarak bizlere layık olun. Vatanınıza, bayrağınıza, milletinize sahip çıkın” dedi.

Gaziler de sırayla söz alarak duygularını ve nasıl gazi olduklarını anlattılar. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan gaziler, onlara tavsiyelerde bulundular. Etkinliğin sonunda öğrencilerle toplu fotoğraf çektiren gaziler, onlara çeşitli hediyeler de verdiler.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Kapaklı Tülay İlgen Ortaokulu Müdürü Mustafa Recep Gemici de gazilere teşekkür ederek, “Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimiz gazilik kavramını daha iyi anladılar. Gazilerimizin yaşadıkları zorlukları ve fedakârlıkları dinlediler. Onlara vatan sevgisi ve milli bilinci aşıladılar. Gazilerimizin tecrübelerinden faydalandık. Bu etkinliği düzenleyen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanlığı’na ve katılım sağlayan gazilerimize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.