Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Armutlu Belediyesi’nden engelli vatandaşa akülü sandalye desteği

Armutlu Belediyesi, kısmi felçli bir vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat, Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan ve Yeni Yaşam Engelliler Derneği yöneticisi Metin Soysal, ihtiyaç sahibi Yusuf’u evinde ziyaret ederek akülü sandalyeyi teslim ettiler

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2023 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Armutlu Belediyesi’nden engelli vatandaşa akülü sandalye desteği

Armutlu Belediyesi, Spastik Engelliler Federasyonu ve Yeni Yaşam Engelliler Derneği tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilçede yürüme güçlüğü olan kısmi felçli bir vatandaşı hayallerine kavuşturdu. Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat, Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan ve Yeni Yaşam Engelliler Derneği yöneticisi Metin Soysal, ihtiyaç sahibi Yusuf’u evinde ziyaret ederek akülü sandalyeyi teslim ettiler. Yusuf, yaklaşık 2 yıl önce geçirdiği rahatsızlıktan dolayı kısmi felç olmuş ve yürüme güçlüğü çekmeye başlamıştı. Armutlu’nun iskele bölgesinde annesiyle birlikte yaşayan Yusuf, akülü sandalyeye kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Yalova Armutlu Belediyesi Yalova Hayat

Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını belirten Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat, “Engelli kardeşlerimizin bağımsız yaşaması için erişilebilirlik oldukça önemlidir. Bu nedenle belediye olarak engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya özen gösteriyoruz. Akülü sandalye hediye ettiğimiz Yusuf kardeşimizin de inşallah bu araba ile hayatına renk katmış oluruz” dedi.

Arslanhan da, engellilerin topluma entegrasyonu için yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Arslanhan, “Federasyonumuz olarak engellilerin eğitimine, istihdamına, sosyal hayata katılımına ve hak savunuculuğuna destek oluyoruz. Yeni Yaşam Engelliler Derneği ile birlikte akülü sandalye temin ederek ihtiyaç sahibi engellilere ulaştırıyoruz. Bu projemize destek veren Armutlu Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yeni Yaşam Engelliler Derneği yöneticisi Metin Soysal ise, dernek olarak engellilere yönelik çeşitli faaliyetler düzenlediklerini ifade etti. Soysal, “Derneğimiz, engellilerin sosyal hayata katılımını sağlamak için kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler organize ediyor. Ayrıca engellilere yönelik eğitimler, seminerler ve danışmanlık hizmetleri de veriyoruz. Elbette en az bunlar kadar yürüme engeli olan vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye sağlanması da önemli. Bu proje ile engelli vatandaşlarımızı hayallerine kavuşturmayı sürdüreceğiz” dedi.

M. Tunç Tanrıverdi / Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.