Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DSİ Bölge Müdürü İnan Gürbüz, Armutlu’daki su kaynaklarını inceledi

DSİ Bursa Bölge Müdürü İnan Gündüz, teknik ekiple birlikte Armutlu Fıstıklı Mahallesi Fıstıklıdere Islah çalışmaları ve Armutlu Yumrudere Barajı'nda incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 01:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 01:47
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
DSİ Bölge Müdürü İnan Gürbüz, Armutlu’daki su kaynaklarını inceledi

Yalova’nın gözde tatil bölgelerinden Armutlu ilçesinde taşkın ve rusubat çalışmaları hızla devam ediyor. Devlet Su İşleri Bursa Bölge Müdürü İnan Gürbüz devam eden çalışmaları ve Armutlu'daki su kaynaklarının mevcut durumlarını yerinde gözlemledi. İnan Gürbüz ilk olarak Armutlu'ya içme suyu temin eden, temelden yüksekliği 34,50 metre ve Kil Çekirdekli Kaya Dolgu gövde tipiyle inşa edilen Armutlu Yumrudere Barajını ziyaret etti.

1 milyon 14 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip olan ve 2 bin 880 dekar arazinin sulanmasına hizmet eden barajda, baraj gövde, kapak odası ve diğer tesisatları kontrol eden Bölge Müdürü İnan Gürbüz ardından dere ıslah çalışmalarını inceledi. Fıstıklı Mahallesi'nde taşkın riskini azaltmak ve dere yatağını düzenlemek için yürütülen Armutlu Fıstıklı Mahallesi Fıstıklıdere Islah çalışmalarını da yerinde inceleyen İnan Gürbüz, teknik personellerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.