Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Armutlu Toplum Sağlığı Merkezi çalışmalara devam ediyor

Yalova’nın Armutlu ilçesinde, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından vatandaşlara çeşitli konularda bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 01:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 01:14
Kaynak: Murat Can Aytemur
Armutlu Toplum Sağlığı Merkezi çalışmalara devam ediyor

Armutlu Toplum Sağlığı Merkezi, ilçe genelinde yapmış olduğu bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Çeşitli konularda, farklı hastalıklarda vatandaşları bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak adına çalışmalarını sürdüren Armutlu Toplum Sağlığı Merkezi son olarak Sağlıklı Beslenme, Hareketli Yaşam, Kanser ve Verem Hastalığı konularında Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdi. Vatandaşlar kafalarına takılan konular hakkında soru sorma ve öğrenme fırsatı elde ederken aynı zamanda yapılan bilgilendirme çalışmasının yanında sunum da gösterilerek pekiştirildi.

Yapılan çalışmalar doğrultusunda Armutlu Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine kanserde risk faktörleri anlatıldı bu faktörler; ‘’sigara, alkol kullanımı, kimyasal maddeler, uzun süre güneşe maruz kalma, bazı virüsler, çevre kirliliği, radyasyon, yanlış beslenme’’ şeklinde idi. Aynı zamanda organ bağışı konusuna da değinen Armutlu Toplum Sağlığı Merkezi Ekibi organ bağışını, ‘’kişinin hayatta iken, serbest iradesi ile, tıbben yaşamı sona erdikten sonra, başka hastaların tedavisi için organlarının kullanılmasına izin vermesi anlamına gelir’’ şeklinde açıkladı. Yapılan çalışmalarda bunların yanında verem konusunda da bilgilendirme çalışmaları yapıldı ve verimli bir sunum gerçekleştirildi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.