Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Armutlu Belediyesi: ‘’Cam şişe bırakma yangına sebep olma’’

Armutlu Belediyesi, son zamanlarda ülke genelinde artmış olan orman yangınlarına dikkat çekti ve ‘’Cam şişe bırakma yangına sebep olma’’ vurgusu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 03:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 03:15
Kaynak: Murat Can Aytemur
Armutlu Belediyesi: ‘’Cam şişe bırakma yangına sebep olma’’

Ülkemizde havaların ısınmasıyla birlikte artan orman yangınlarına karşı önlem almak amacıyla çeşitli bilgilendirmeler yapılıyor ve vatandaşlar uyarılıyor. Armutlu Belediyesi, ülke genelinde artan orman yangınlarına dikkat çekerek önlem alınması gerektiğini vurguladı. Belediye yetkilileri, özellikle cam şişelerin doğaya bırakılmasının yangın riskini artırabileceğine dikkat çekti. Havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarının arttığını belirten belediye, vatandaşları bilinçli davranmaya ve çevreyi gelecek nesiller adına korumaya çağırdı.

Orman yangınlarının sık yaşandığı dönemlerde, çöplerin kontrolsüz bir şekilde bırakılmasının ve cam şişelerin özellikle güneş ışığını kırarak yangın çıkma riskini artırmasının altını çizen belediye yetkilileri, bu konuda halkın daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, doğaya atılan her türlü çöpün çevre kirliliğine yol açtığını ve yangın riskini artırdığını belirttiler.

Bu bilgilendirme ve uyarılarla birlikte, Armutlu Belediyesi'nin çevre koruma ve yangın önleme çalışmalarına vatandaşlarında duyarlı bir şekilde destek olması bekleniyor.

‘’Yanan ormanlarımız, yanan geleceğimiz’’

Armutlu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, ‘’Yanan ormanlarımız, yanan geleceğimizdir. Orman yangınına sebep olmamak için bir sigara dahi olsa, yanıcı bir maddeyi kontrolsüz bir şekilde ağaçlık alanlara atmayalım. Bu konuda daha dikkatli, daha duyarlı olup herkesi uyaralım. Ormanlar Geleceğimizdir.’’

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.