YSAK Hatay’da çocukları unutmadı

Yalova Sivil Arama Kurtarma Derneği Başkanı Barbaros Kibar ve ekibi, asrın felaketinin birinci yıldönümünde Hatay’a giderek depremzede çocuklar ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 16:01

Tam bir sene önce 6 Şubat 2023’te gece yarısı saat 04.17’de Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen asrın felaketi adı verilen deprem meydan geldi. 10 Binlerce insanın hayatını kaybettiği depremden geriye ise büyük bir enkaz kaldı. Binlerce çocuk hayatını kaybederken aynı zamanda pek çok çocukta anne ve babasını kaybetti. Depremin birinci yıldönümünde depremin etkileri hala daha devam etmektedir. Pek çok ev ve iş yeri yerle bir olmuş durumdadır. Maddi ve manevi açıdan büyük bir felaket ile sonuçlanan depremde en çok zarar gören illerden birisi de Hatay oldu.

 

‘Biz bu acıyı biliyoruz’

Yalova Sivil Arama Kurtarma Derneği, 6 Şubat tarihinde Hatay’a giderek çok sayıda çocuğu mutlu etti. ‘Çocukların oyuncak, eldiven, atkı, şapka vb ihtiyaçlarını karşılayarak bir nebze olsun mutlu edebildiysek ne mutlu bize’ diyen, Dernek Başkanı Barbaros Kibar sözlerinin devamında ise, ‘’Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un da dediği gibi, ‘Biz bu acıyı biliyoruz’. Bizler Yalova’da 1999 Depremini yaşadık. Çok sayıda vatandaşımızı kaybettik, binlerce çocuk anne babasını kaybetti. Daha dün gibi aklımızda. Hatay çok zor bir süreçten geçiyor, şehir henüz kendine gelebilmiş durumda değil. Bizler Yalova Sivil Arama Kurtarma Derneği olarak Hataylı çocuklarımızın yüzlerinde gülümseme oluşturmak adına Yalova’dan yola çıktık ve Hatay’a ulaştık. Aynı 6 Şubat 2023 tarihinde olduğu gibi şehir de kayıp çok büyük. Binalar henüz toparlanabilmiş değil, insanlar zor şartlar altında hayatına devam ediyor. Çocuklar var bir de tabii, şüphesiz ki çocuklar bu depremden en çok etkilenen kişiler. Ailesini kaybetmiş yüzlerce çocuk var Hatay’da, duyarlı Yalova Halkı’nın da destekleri ile yanımızda getirdiğimiz çok sayıda oyuncak, eldiven, atkı, bere vb eşyaları çocuklarımıza ileterek yüzlerinde oluşan gülümsemeye şahit olduk. Tekrar söylüyorum ‘Bizler bu acıyı çok iyi biliyoruz’ hiçbir zaman da unutmayacağız’’ ifadelerine yer verdi.

 

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için yürüyüş düzenlendi

6 Şubat depreminin birinci yıldönümünde Hatay’a giderek çocuklara destek olan Yalova Sivil Arama Kurtarma Derneği’nin Başkanı Barbaros Kibar sözlerine devam ederken, ‘’Depremzede vatandaşlar ile birlikte Hatay’da hayatını kaybetmiş 10 binlerce vatandaşımız için anma yürüyüşü gerçekleştirdik. Büyük bir kalabalık ile gerçekleştirilen yürüyüşte vatandaşlar telefonlarının ışıklarını yakarak Hatay’ın sokaklarını renklendirdi. Depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, yakınlarına ise sabır diliyoruz’’ diye belirtti.

Murat Can Aytemur