Yalovalılar Temmuz ayında hangi kitapları okudu?

Yalova’da kitapseverlerin Temmuz ayında en çok hangi kitapları tercih ettiği ortaya çıktı. Yalovalı kitapseverlerin bu ay en çok hangi kitapları okuduğu merak konusu oldu. İşte Yalovalıların en çok tercih ettiği kitaplar…

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 12:20
https://www.yalovahayat.com/

Yalova’da kitap satışlarının çoğunlukla kitap okuyan kesimler tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizen kitapevi yetkilileri, “Yalova’da geçtiğimiz ay tercih edilen kitaplar arasında daha çok roman türündeki eserler yer aldı. Okuyucularımız Türk edebiyatı konulu roman türündeki kitaplarımıza yöneldi. Özellikle son zamanlarda en çok satılan kitaplar arasında Kırmızı Kedi Yayınevi’nden İnci Aral’ın kaleme aldığı “Şarkını Söylediğin Zaman” yer aldı. Ardından Everest Yayınları’ndan Ayşe Kulin’in imzasının taşıdığı “Handan”, Doğan Kitap’tan Elif Şafak’ın yazdığı “İskender” ve Dergah Yayınları’ndan yazar Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” kitabı da dikkat çeken kitaplar arasındaydı” diye konuştu.

EN ÇOK OKUNAN KİTAPLAR

 

Aşka Veda/Can Dündar: Aşka Veda, Can Dündar'ın aşka dair yazılarını bir araya getiriyor. Körkütük, sırılsıklam aşkları, özlemi, yalnızlığı, ayrılığı ve terk edilme acısını; "kâh içten içe kabaran kâh gürül gürül çağlayan o deli nehri," anlatıyor.

Elif/Paulo Coelho: Coelho, son romanı Elif'le, bir kez daha hayatı güzelleştiren hazineleri ve mucizeleri kutluyor. Zamanın, mekânın, yaşadığımız başka hayatların dışında bir yerde, katıksız "aşk"ın peşinde, ruhun upuzun yolunu kat ediyor.

Erken Kaybedenler/Emrah Serbes: AnKara polisiyeleriyle tanıdığımız Emrah Serbes, bu defa direksiyonu kırıyor ve edebiyatımızda pek de işlenmemiş bir başka meseleye el atıyor. Erkek çocukların enerjik, hüzünlü, alengirli dünyasına giriyoruz...

Handan/Ayşe Kulin: Ayşe Kulin her güçlüğe, her şarta göğüs geren ve “asla pes etmeyen” bir kadının, Handan’ın sıra dışı, şakrak ve capcanlı hayat mücadelesine davet ediyor okurları.

İskender/Elif Şafak: Elif Şafak bu kitabında göçmen sorunu, kadına şiddet, tasavvuf gibi temaları işlemiştir.

Olasılıksız/Adam Fawer: Adam Fawer'ın bilim kurgu türünde kaleme aldığı ve en iyi roman kategorisinde ödülden ödüle koşan "Olasılıksız" adlı romanı, tüm bu sorulara cevap veriyor. Ustaca kurguladığı eseriyle okurlarını aksiyon, bilim ve macera dolu bir serüvene davet eden yazar; güçlü betimlemeleri ve akıcı anlatımıyla da âdeta büyülüyor.

Saatleri Ayarlama Enstitüsü/Ahmet Hamdi Tanpınar: Saatleri Ayarlama Enstitüsü’nde, akışın tamamen okuyucunun zihninde şekillendiği romanda popülarite, para, tutarsızlık ve özentilik gibi sosyolojik konulara yer veriliyor. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın en bilinen eserlerinden biri olan ve Tanpınar'ın benzersiz realist yaklaşımını yansıtan eser; zaman, mekân ve insan ilişkilerine değiniyor. Eser, roman okumayı alışkanlık haline getirmiş her yaştan insan tarafından rahatlıkla okunabiliyor.

Şarkını Söylediğin Zaman/İnci Aral: İnci Aral, kitabının arka planında değişen bir ülke, insanlar, gençlik ve siyaset olan, bambaşka bir aşkın izini sürüyor. Umudun, arzunun, hüznün, şarkılarla canlanan iklimini bir kez daha, derinlik ve ustalıkla anlatıyor. 

Zamanın Kısa Tarihi/Stephen Hawking: Mikro alemden makro aleme var olan tüm maddenin gizemi sizin de ilginizi çekiyor mu? Fizik profesörü olmadan evren, zamanda yolculuk, kara delikler, solucan delikleri hakkında her şeyi bilemeseniz dahi içinde yaşadığınız kozmos hakkında bilgi sahibi olabilmek için Stephen Hawking'in Zamanın Kısa Tarihi adlı kitabını bir kaynak olarak görebilirsiniz. Eser, ders kitabı niteliğinde ağır fizik formülleri ile yazılmamış olsa da okurların asgari düzeyde fizik terimlerine hâkim olmaları, kitabı daha anlaşılır kılıyor. Bu sebeple lise çağından başlamak üzere fiziğe ilgi duyan tüm yetişkinlere hitap eden bir eser Zamanın Kısa Tarihi.

 

M. Tunç Tanrıverdi