Yalovalılar hayvanları çok seviyor

Yalovalı duyarlı vatandaşlar, sokak kedilerine karşı büyük bir sevgi ile yaklaşıyor ve yemek bulmakta zorlanan minik canlar için mama, su desteği sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 15:34

Sıcak yaz aylarında, sokakta yaşayan can dostlarımız için mama ve düzenli su desteğinde bulunan duyarlı vatandaşlar, havaların serinlemesi ile birlikte sokak kedilerinin yanında olmaya kaldığı yerden devam ediyor. Kimisi evinin önünde kimisi iş yerinin önünde kimisi de yolda karşılaştığı herhangi bir miniğe mama yardımında bulunuyor ve karınlarını doyuruyor. Su kapları Yalova’da çok uzun zamandır sürdürülen bir farkındalık. Hemen hemen her binanın önünde su kapları bulunuyor. İnsanlar için yapması çok basit olan bu eylem, minik canlarımız için yaz-kış fark etmeksizin hayati önem taşıyor. Su insanların olduğu kadar hayvanların da temel ihtiyaçları arasında yer alıyor.

Yalovalıların, bu basit ama hayati önemdeki eylemleri, sokak kedilerinin yaşam kalitesini artırmaya devam ediyor. Yalovalılar, bu güzel alışkanlıklarıyla sokak hayvanlarının yaşamlarını iyileştirirken, aynı zamanda toplumsal duyarlılığı da artırıyor. Yalova, vatandaşların duyarlı davranışları sayesinde aynı zamanda da hayvan dostu bir toplum oluşturmanın önemli bir parçası haline gelme yolunda, olumlu adımlarla yola devam ediyor.

Murat Can Aytemur