Yalovalı sağlıkçılardan cumhuriyetin 100. yılına özel fotoğraf sergisi

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla “100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla” temalı bir fotoğraf sergisi gerçekleştirdi. Sergide, Cumhuriyet’in ilk yıllarında sunulan sağlık hizmetlerine dair siyah beyaz fotoğraflar günümüze uyarlanarak sergilendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2023 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2023 11:48
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü, Cumhuriyet’in 100. yılı münasebetiyle özel bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında, Cumhuriyetin ilk yıllarında hizmet veren sağlık çalışanlarına ve sağlık hizmetlerine ait fotoğraflar günümüze uyarlanarak bir fotoğraf sergisi hazırlandı. Sergi, Altınova İlçe Sağlık Müdürlüğü, Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi ve 3 No’lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açılış töreni ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Serginin açılışına Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK Üyesi Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Altınova Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Burak Gül, protokol üyeleri, sağlık çalışanları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldılar. 

Sergide yer alan fotoğraflar, Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne sağlık alanındaki gelişmeleri gözler önüne serdi. Fotoğraflarda, köy köy gezip tedavi yapan doktorlar, fedakarca çalışan hemşireler ve canla başla görev yapan sağlık çalışanlarının imkansızlıklar içerisindeki mücadeleleri anlatıldı. Serginin açılışında konuşan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayarak, sağlık alanındaki başarıların devamını diledi. Vali Kaya, sergide yer alan fotoğrafların Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki sağlık hizmetlerinin zorluklarını ve bugünkü imkanların değerini anlatan birer belge niteliği taşıdığını söyledi. Sergiyi düzenleyen Yalova Sağlık İl Müdürlüğü adına ise konuşmayı Yalova Sağlık İl Müdür Vekili Dr. Burak Gül yaptı.

Gül, serginin amacının sağlık çalışanlarının 100 yıldır aynı aşk ve heyecanla memleketin dört bir yanına vatandaşa şifa olmalarını vurgulamak olduğunu belirtti. Gül ayrıca, sergide emeği geçen herkese teşekkür etti. Sergi, 27 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında 1 hafta süreyle halkın ziyaretine açık olacak.