Yalovalı hacılar dönmeye başladı

Yalova’dan kutsal topraklara giden hacılar, yurda dönmeye başladı. Hava limanında yakınları tarafından karşılanan hacılar, duygu dolu anlar yaşadı. Hacılar, hac farizasını yerine getirmenin tarifsiz bir duygu olduğunu söylerken, sevdiklerine kavuşmanın mutluluğunu da dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 12:49
https://www.yalovahayat.com/

Yalova’dan 300 hacı adayı, geçtiğimiz ay kutsal topraklara gitmek üzere yola çıkmıştı. Hac farizasını yerine getiren hacılar, dün akşam saatlerinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi. Hava limanında kendilerini bekleyen yakınlarıyla buluşan hacılar, sevinç gözyaşlarına boğuldu.

Hacılar, “Allah’a şükür hac farizasını yerine getirdik. Kutsal topraklarda olmak çok güzel bir duygu. Orada herkes kardeş gibiydi. Allah herkese nasip etsin. Hac farizasını yerine getirmek çok büyük bir nimet. Allah bize bu fırsatı verdiği için çok şükrediyoruz. Ama sevdiklerimizi de çok özledik. Onlara kavuşmak da çok güzel” diye konuştular. Yakınlarına kavuşan vatandaşlar da en az hacılar kadar duygusal anlar yaşadılar. Sağ salim hac farizasını yerine getirip geri dönen yakınları ile hasret gideren vatandaşlar gözyaşlarına da hakim olamadılar.

HABER/Hilal Baldemir