Yalovalı Gezgin Fotoğrafçılar dernek kurdu

Yalova Gezgin Fotoğrafçılar Derneği (YAGEF), kuruluş çalışmalarını tamamlayarak faaliyete geçti. Fotoğraf sanatına ilgi duyan herkesi derneğe davet eden Dernek Başkanı Gülten Sağlam, "Fotoğraflarda anı yakalayarak, anıları geleceğe taşıyıp Yalova'yı tanıtmak istiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 09:36
https://www.yalovahayat.com/

Yalova'nın ilk ve tek fotoğrafçılık derneği olan YAGEF, fotoğraf tutkunlarını bir çatı altında toplamayı hedefliyor. Fotoğrafçılık konusunda kendini geliştirmek, fotoğraf etkinlikleri düzenlemek, fotoğraf gezileri yapmak, fotoğraf sergileri açmak, fotoğraf yarışmaları katılmak, fotoğraf eğitimleri vermek gibi faaliyetlerde bulunacak olan dernek, ayrıca Yalova'nın doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini fotoğraflayarak tanıtımına katkı sağlayacak.

Yalova'da aktif olarak sayısız çalışmada yer alan bir isim olan YAGEF Başkanı Gülten Sağlam'ın yönetim kadrosunda ise Eda Sağlam, Özgü Tan Numanoğlu, Suat Gök, Evren Cantepe ve Serpil Şeremet gibi fotoğraf sanatına gönül vermiş kişiler yer alıyor.

YAGEF, çok yakında dernek binasının açılışını yapacak. Bunun için de çalışmalarda sona gelindi. Fotoğraf sanatına ilgi duyan herkesi derneğe üye olarak katkıda bulunmaya çağıran Sağlam, "Derneğimiz, fotoğrafçılık sanatının gelişmesi, yaygınlaşması ve tanınması için çalışacak. Fotoğrafçılık, sadece bir hobi değil, aynı zamanda bir sanat, bir kültür, bir yaşam biçimidir. Biz de bu sanatı yaşatmak ve yaşamak istiyoruz. Derneğimize destek veren ve verecek olan herkese teşekkür ediyoruz." dedi.