Yalovalı gençler, Aybüke Öğretmenle sahnede buluştu

Yalova Gençlik Merkezine üye gençleri, Batman’da terör saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın hayatını anlatan ‘Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!’ filmini izlediler. Gençler, film boyunca duygusal anlar yaşadılar

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 05:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 05:50

Yalova Gençlik Merkezi, gençlere yönelik anlamlı bir organizasyona imza attı. Gençlik Merkezi, gençleri, Batman’ın Kozluk ilçesinde 2017 yılında PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın hayat hikayesini anlatan ‘Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!’ filmine götürdü. 23 Kasım 2023’te vizyona giren film, şehidin çocukluğundan öğretmenliğe giden yolculuğu, meslek aşkı, öğrencileriyle olan ilişkisi ve şehadetini konu alıyor.

Filmde duygusal anlar yaşayan gençler, şehit öğretmenin hayatını ve fedakarlığına şahitlik ettiler. Yalova Gençlik Merkezi’ne teşekkür eden gençler, “Teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan öğretmenimizi saygıyla yad ettik. Filmi çok beğendik. Şehit öğretmenimize Allah’tan rahmet, ailesine de sabırlar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Gençlere şehit öğretmenin hayatını ve meslek aşkını anlatmak istediklerini ifade eden Yalova Gençlik Merkezi Müdürü Celal Kahveci ise, “Şenay Aybüke Yalçın, ülkemizin yetiştirdiği değerli bir öğretmendi. Onun hayatı, gençlerimize örnek olmalı. Biz de Gençlik Merkezi olarak, gençlerimizi bu filmi izlemeye götürdük. Filmde hem duygulandık hem de gururlandık. Şehit öğretmenimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Murat Can Aytemur