Yalovalı dansçılardan büyük başarı: Türkiye Şampiyonasında 9 derece

YALZEN Yalova Dans Spor Kulübü, İstanbul’da düzenlenen Karayip Dansları ve Sportif Salsa Türkiye Şampiyonasından Yalova’ya 9 derece ile döndü.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 12:07
https://www.yalovahayat.com/

YALZEN Yalova Dans Spor Kulübü, Türkiye Dans Sporları Federasyonu (TDSF) tarafından 26, 27, 28 Haziran 2024 tarihlerinde İstanbul Inventist Hotel ve Akademi’de düzenlenen Karayip Dansları ve Sportif Salsa Türkiye Şampiyonasına katıldı. Yalova’nın adını TDSF arenasında duyurmak amacıyla 35 dans sporcusu ile kararlı ve inançlı bir şekilde Türkiye Şampiyonası'na katılan kulüp, ayrı kategorilerde düzenlenen 7 yarışmadan 9 derece alarak Yalova’ya döndü.

7 yarışmadan 9 derece aldılar

Yalova’yı dans sporları alanında temsil eden YALZEN Yalova Dans Spor Kulübü geçtiğimiz Mart ayında Adana’da düzenlenen Türkiye Sportif Dans Ligi yarışmasında almış olduğu derecelerle ilk kez Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde etti. 26-28 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul’da İnventist Academy & Hotel’de düzenlenen Türkiye Sportif Salsa ve Karayip Dansları Türkiye Şampiyonasına katılan kulüp, ayrı kategorilerde düzenlenen 7 yarışmadan 9 derece aldı.

Alınan dereceler

Karayip Grup Çocuklar 1 Kategorisinde Türkiye 3’üncülüğü, Karayip Duo Çocuklar 1 Kategorisinde Türkiye 4’üncülüğü, Sportif Salsa Duo Minikler Kategorisinde Türkiye 4’üncülüğü, Sportif Salsa Çift/Partnerli Minikler Kategorisinde Türkiye 4’üncülüğü, Karayip Duo Çocuklar 1 Kategorisinde Türkiye 5’inciliği, Sportif Salsa Grup Yıldızlar Kategorisinde Türkiye 6’ıncılığı, Karayip Grup Yıldızlar Kategorisinde Türkiye 7’nciliği, Sportif Salsa Solo Erkek Minikler Kategorisinde Türkiye 7’nciliği ve Sportif Salsa Solo Erkek Minikler Kategorisinde Türkiye 8’inciliği.

 

Hedef Yalova'dan "Milli Sporcu" çıkarmak

Çocukların ve gençlerin üstünde büyük emeği olan Dans Eğitmeni Mustafa Turan’a teşekkür ederek, gelecek sezonda şampiyonluk hazırlıklarına başlayacaklarını duyuran YALZEN Yalova Dans Spor Kulübü Başkanı Yiğit Ali Zencirci, “Amacımız Yalova'yı şampiyon yapıp, Uluslararası Dans Federasyonunun kapılarını aralayarak Yalova'dan "Milli Sporcu" çıkarma hedefine ulaşmak. Bize inanan ve bu serüvende bize eşlik eden değerli velilerimize, azimleri ve gayretleriyle bizleri gururlandıran kıymetli dans sporcularımıza ve kulüp yönetimimize çok teşekkür ederiz.” dedi.

Serap Polat