Yalova Yürüyen Köşk'ün iskelesi yükselen dalgalar yüzünden hasar aldı

Fırtına etkisini Yalova’da tüm hızıyla sürdürüyor. İl genelinde yer yer zor anlar yaşanırken bazı yapılarda maddi hasar oluştu ve ağaç devrilmeleri meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 04:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 04:53

Yalova’nın Merkez İlçesi, Araştırma Sahili’nde bulunan, Mustafa Kemal Atatürk’ün evi olan Yürüyen Köşk’ün önünde bulunan iskele şiddetli fırtına sonrasında yükselen dalgalar sonucunda hasar aldı. Yapılan uyarılar doğrultusunda Yalova İli de turuncu uyarı alan illerin arasında yer aldı. Vatandaş mecbur kalınmayan durumlarda dışarıda vakit geçirmemeleri gerektiği konusunda uyarılmıştı. Turuncu uyarı tehlikeli sınıfta olan bir uyarıdır ve çatı uçmaları, su taşkınları, ağaç devrilmeleri gibi kazalara yol açabilir.

Yalova Araştırma Sahili fırtınadan etkilenen yerler arasında yer aldı. İl genelinde etkisini gösteren yağışlar ve fırtına pek çok yerde olduğu gibi ağaçların bol olduğu Araştırma Sahili’nde de etkisini gösterdi. Fırtına kaynaklı dalgaların yükselmesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evi olarak tanınan Yürüyen Köşk’ün iskelesinde hasar oluşmasına neden oldu.

Murat Can Aytemur