Yalova’ya Mavi Nefes Eğitim Otobüsü geliyor

Yalova’da ortaokul öğrencileri, Mavi Nefes Eğitim Otobüsü ile deniz eğitimi almaya hazırlanıyor. Sıfır Atık felsefesiyle Üretim Becerileri Atölyesi ve Robotik Kodlama Atölyesinde öğrenciler, deniz eğitimlerini farklı disiplinler ve teknolojiyle birleştirecek

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2023 01:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2023 01:07
https://www.yalovahayat.com/

Mavi Nefes Projesi, denizlerin önemi, deniz ekosisteminin korunması ve sürdürülebilir su kaynakları için bireysel sorumlulukları anlatacak.

Mavi Nefes Projesi, TURMEPA ve Garanti BBVA iş birliğiyle hayata geçirildi. Proje kapsamında, Mavi Nefes Eğitim Otobüsü Türkiye’nin 81 ilini dolaşarak ortaokul öğrencilerine deniz eğitimi verecek. Otobüsün ilk durağı Yalova olacak. Yalova’da 10 okulda 500 öğrenciye eğitim verilecek.

Mavi Nefes Eğitim Otobüsünde öğrenciler, Sıfır Atık felsefesiyle Üretim Becerileri Atölyesi’nde atık malzemelerden yararlanarak deniz temalı ürünler tasarlayacak. Robotik Kodlama Atölyesi’nde ise öğrenciler, deniz canlılarının hareketlerini taklit eden robotlar kodlayacak. Ayrıca öğrenciler, otobüste bulunan interaktif ekranlarda denizlerle ilgili bilgi oyunları oynayacak.

Mavi Nefes Projesi’nin bir diğer ayağı ise çevrimiçi eğitimlerden oluşuyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaokullarda okuyan öğrencilere ve öğretmenlere yönelik olarak hazırlanan çevrimiçi eğitimlerde, denizlerin önemi, deniz ekosisteminin korunması ve sürdürülebilir su kaynakları için bireysel sorumluluklar anlatılıyor. 3 yıl devam etmesi planlanan projenin sonunda eğitimlerle 60 bin öğrenci ve 4 bin öğretmene ulaşılması hedefleniyor.

M. Tunç Tanrıverdi