Yalova'ya Diyarbakırlı öğrenciler geldi

Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Projesi kapsamında Diyarbakır’dan gelen öğrenciler, Yalova’da çeşitli etkinliklere katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, öğrencileri ziyaret ederek kitap okudu ve Kur’an-ı Kerim tilavetine katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2023 10:36
https://www.yalovahayat.com/

Çiftlikköy Şehit Muhammet İslam Altuğ Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin koordinatörlüğünde yürütülen Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Projesi kapsamında Diyarbakır Bağlar TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden gelen öğretmen ve öğrenciler, Yalova’da bir haftalık bir program gerçekleştirdi. Öğrenciler, Yalova’nın tarihi ve kültürel yerlerini gezerek, farklı illerden gelen arkadaşlarıyla kaynaştı. Öğrenciler, ayrıca “Diriliş Okumaları” etkinliği kapsamında kitap okuyarak, dersler ve hayat hakkında sohbet etti. 

4Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe de öğrencileri ziyaret ederek onların heyecanına ortak oldu. Akmeşe, önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde öğrencilerle bir araya geldi. Burada öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Akmeşe, “Bu proje sayesinde hem ülkemizin farklı bölgelerinden gelen kardeşlerimizle tanışıyoruz hem de kültürümüzü ve değerlerimizi paylaşıyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bu ülke için çalışın, okuyun, üretin” dedi.

Akmeşe, daha sonra Çiftlikköy Şehit Muhammet İslam Altuğ Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne giderek öğrencilerle birlikte kitap okudu. Öğle yemeğinde öğrencilerle birlikte olan Akmeşe, daha sonra okul mescidinde tüm şehitlerimiz ile Filistin’deki masum ve mazlumlar için okunan Kur’an-ı Kerim tilavetine katıldı. Öğrenciler ise Yalova’ya hayran kaldıklarını belirterek, proje koordinatörüne, öğretmenlerine ve İl Milli Eğitim Müdürü Akmeşe’ye teşekkür ettiler.