Yalova Tarım ve Orman Müdürlüğü saha çalışmalarını sürdürüyor

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ‘’Tarım Sahada’’ diyerek ilçelerde ve köylerde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2024 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2024 16:04

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Tarım Sahada" sloganıyla, saha çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. İl genelinde düzenlenen etkinliklerle, üreticilerle doğrudan temas kuran ekipler, çiftçiler ile çeşitli konularda detaylıca bilgi paylaşımında bulunuyorlar. Ekipler, özellikle ilçeler ve köylerdeki çiftçilerle buluşarak, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak eğitimler ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda buluşmalara devam eden ekipler son olarak; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarımsal Üretim Planlamasını ve Yeni Destekleme Modelini anlattılar ve aynı zamanda da üreticilerin sorularını cevapladılar.

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, saha çalışmalarının üreticilerle bire bir iletişim kurarak daha etkili hale geldiğini belirtti. Ayrıca, bu tür etkinliklerin çiftçilerin karşılaştığı zorlukları daha iyi anlamalarına ve ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirmeleri konusunda yardımcı olduğunu ifade etti. Üreticiler, il müdürlüğü tarafından sahada yürütülen çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, yetkililere teşekkür ettiler.

Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli

İlgili konu hakkında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli hakkında şu ifadelere yer verildi; ‘’Destekler sade, yönlendirici, etkin ve öngörülebilir hâle getirildi. Destekler üç yıllık hazırlandı ve üretim yılı başlamadan önce açıklandı. Amacını tamamlamış bazı destekler kaldırılarak sadeleşmeye gidildi. Önceki modelde alt başlıklarıyla birlikte 165 kaleme ulaşan bitkisel, hayvansal ve su ürünleri destekleme kalemleri 12 temel başlık altında toplandı. Destek katsayı değerleri ve destek tutarlarının her yıl güncellenmesine karar verildi. Verimli ve kaliteli üretimi teşvik etmek amacıyla ilave desteklemeler tasarlandı. Hayvancılık desteklerinde kadınlara, gençlere, aile işletmelerine ve birinci derece tarımsal örgüt üyeliklerine pozitif ayrımcılık yapılarak ilave destekler verilmesine karar verildi.’’

Murat Can Aytemur