Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar açıkladı: “Koyun ve keçiler için destekleme yapılacak”

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, anaç koyun-keçi desteklemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Parıldar, 2023 yılı için 1 baş anaç koyun-keçi için 100 TL destekleme ödemesi yapılacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2024 06:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2024 06:49

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, hayvancılık sektörünü desteklemek ve geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, anaç koyun-keçi desteklemesi uygulaması devam ediyor. Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, anaç koyun-keçi desteklemesi hakkında kamuoyuna bilgi verdi. 2023 yılı için destekleme kapsamında; 1 baş anaç koyun-keçi için 100 TL destekleme ödemesi yapılacağını açıklayan Parıldar, desteklemeye başvuran işletmelerde 09 Şubat 2024 tarihine kadar anaç koyun-keçilerin tespitinin yapılacağını ve desteklemeye esas icmallerin hazırlanarak Bakanlığa gönderileceğini belirtti.

Parıldar, anaç koyun-keçi desteklemesinden yararlanmak isteyen işletmelerin, hayvanlarını hayvan hareketleri kontrol sistemi (HAYKOS) üzerinden kaydettirmeleri, hayvanların kulak küpesi, pasaport ve nakil belgesi gibi belgelerinin eksiksiz olması, hayvanların işletmede en az 6 ay süreyle barındırılması, hayvanların ıslah amaçlı kullanılması, hayvanların sağlık kontrollerinin yapılması ve aşılarının tamamlanması gibi şartlara uymaları gerektiğini hatırlattı.

Anaç koyun-keçi desteklemesinin, hayvancılık sektörüne büyük katkı sağladığını, işletmelerin verimlilik ve kalite düzeylerini yükselttiğini, hayvancılık gelirlerini artırdığını ve kırsal kalkınmaya destek olduğunu söyleyen Parıldar, anaç koyun-keçi desteklemesi hakkında daha fazla bilgi almak isteyen işletme sahiplerinin, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü1 veya ilçe müdürlükleri ile iletişime geçebileceklerini bildirdi.