Yalova SYV kömür yardımlarını dağıtmaya başladı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yalova İl Müdürü Muhammed Edip Özyılmaz, Bağlarbaşı Mahallesi’ni ve kentsel dönüşüm amacıyla oluşturulan konteyner kenti ziyaret etti. Burada vatandaşlarla sohbet eden Özyılmaz, ihtiyaç sahibi vatandaşlara kömür yardımlarını dağıttı

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 08:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 08:14

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yalova İl Müdürlüğü tarafından yakacak yardımları yapılmaya başladı. Bu çerçevede Bağlarbaşı Mahallesi’ni ve kentsel dönüşüm amacıyla oluşturulan konteyner kenti ziyaret eden Özyılmaz, vatandaşların evlerine de konuk olarak, talep ve sorunlarını dinledi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da yakacak yardımlarına başladıklarını belirten Özyılmaz, devletin sıcak elinin vatandaşlara dokunmaya devam edeceğini söyledi. Özyılmaz, ayrıca Sosyal Yardımlaşma Vakıflarının toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik faaliyetler yürüttüğünü, çocuk, engelli, yaşlı ve sosyal koruma altında olan diğer gruplara maddi ve manevi destek sağladığını, sağlık, eğitim ve istihdam olanakları sunduğunu anlattı.

Özyılmaz, Sosyal Yardımlaşma Vakıflarının, adil bir gelir dağılımının sağlanması, yoksullukla mücadele edilmesi, ekonomik ve sosyal kaynakların etkin bir şekilde kullanılması, temel ihtiyaçlarını karşılamakta yoksun nüfusun en yoksul diliminde yer alan vatandaşların sosyal yardımlarla desteklenmesi, üretime ve istihdama yönelik projeleri sürekli kılarak gelir düzeyi düşük bireylerin ekonomik ve sosyal hayata entegre edilmelerinin sağlanması gibi amaçlar doğrultusunda çalıştığını vurguladı.

Yakacak yardımlarının da bu çerçevede yapılan yardımlardan birisi olduğunu vurgulayan Özyılmaz, Sosyal Yardımlaşma Vakıflarının nakdi yardım, gıda yardımı, yakacak (kömür) yardımı, yangın, su baskını vb. konutlara yönelik afet yardımı gibi çeşitli yardımların yanı sıra eğitim, sağlık, barınma, iş kurma, gelir getirici faaliyetler, sosyal uyum, aile içi şiddet, kadın ve çocuk hakları, engelli hakları, yaşlı hakları gibi konularda da vatandaşlara hizmet verdiğini söyledi.

Murat Can Aytemur