Yalova Sosyete Pazarı Esnafı: “Vatandaş parasını düşünmek zorunda kalıyor”

Her Pazartesi Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde kurulan Sosyete Pazarı, dışarıdaki birçok yere göre uygun fiyatlı ürünleriyle vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Sosyete Pazarı esnafı, müşterilerinin havaların soğumasıyla birlikte kışlık ürünlere yöneldiğine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2023 08:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2023 08:19
https://www.yalovahayat.com/

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde her Pazartesi günü kurulan Sosyete Pazarı, ekonomik ve kaliteli olan giysi, takı, ayakkabı, iç çamaşırı, nevresim takımları gibi ürünler, vatandaşların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Sosyete Pazarı’nda eşofman parça ürünlerinin fiyatının çocuk, yetişkin olmak üzere bu hafta 200-400 TL arasında olduğu gözlemlendi. Pazarda pijamalar 250-350 TL, pantolonlar 300-350 TL, bot ayakkabılar 350-600 TL, kazaklar 350-500 TL, spor ayakkabılar 250-350 TL, iç çamaşırları 50-100 TL ve çoraplar tanesi 15 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor. Defolu ürünlerin sergilendiği tezgahlarda, ürünler çok daha ucuz fiyatlara satılıyor.

Pazarda 6 yıldır tezgah açan bir esnaf, yalovahayat.com’a yaptığı açıklamada, “Bu kış sezonu geçtiğimiz sezonlara göre çok hareketli değil hatta vatandaş önce neyi alacağını bilemeyecek durumda çünkü alacağı her şeyi iki kere düşünmek zorunda kalıyor. Benim burada eşofman ürünlerini sattığım bir tezgahım var. Herkesin önceliği karnını doyurmak, barınmak derken giyinmeye de anca sıra geliyor. Kışlık ürünleri satabilmek de bizim için çok önemli. Hayat şartları artık çok pahalı olduğu için harcamalar bütün ihtiyaçları karşılamaya yetmiyor. Bu durumda mücadele etmek bir hayli zor. Şu an pazarda alışveriş yapanların çoğunluğu bir alırken iki kere düşünüyor. Bizim vatandaşımız kalan parasını hep düşünmek zorunda kalıyor” şeklinde konuştu.

Sosyete Pazarı, Yalova ve Çiftlikköy halkının ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir rol üstleniyor. Tüketiciler, pazarda bütçelerini düşünerek alışveriş yapmak durumunda kalırken esnaf ise kış mevsiminde satış yapmak için var gücüyle çalışıyor. Çiftlikköy ilçesinde her Pazartesi faaliyet gösteren Sosyete Pazarı, bölge ekonomisini ayakta tutmaya devam ediyor.

M. Tunç Tanrıverdi