Yalova Sosyete Pazarı esnafı: “Her geçen yıl bir önceki yılı aratır oldu”

Her Pazartesi günü Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde hizmet veren Sosyete Pazarı, yeni yılın ilk haftasında da tezgahlarını açtı. Sosyete Pazarı esnafı, 2024’ün ilk haftasında işlerine umutlu bir şekilde başladı. Faaliyetine devam eden Sosyete Pazarı, çeşit çeşit ürünleriyle vatandaşların dikkatini çekmeyi sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2024 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2024 08:49
https://www.yalovahayat.com/

Pazartesi günleri Çiftlikköy’de kurulan Sosyete Pazarı, ekonomik ve kaliteli olan giysi, takı, ayakkabı, iç çamaşırı, nevresim takımları gibi ürünlerle, vatandaşların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Sosyete Pazarı’nda çocuk kıyafetleri 100-150 TL, pijamalar 250-300 TL, pantolonlar 250-350 TL, bot ayakkabılar 400-600 TL, spor ayakkabılar 150-300 TL, iç çamaşırları 50-100 TL, çoraplar 15 TL ve kışlık montlar 600-1000 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor. Defolu ürünlerin sergilendiği tezgahlarda, ürünler daha uygun fiyatlarla alıcı bulabiliyor.

Sosyete Pazarı’nda alışveriş yapan bir vatandaş yaptığı açıklamada, “Yeni yılın ilk gününde ürünlere ve fiyatlara bakalım dedik. 2023 yılı hepimiz için zor ve yorucu bir yıl oldu diyebiliriz; eklenen zamlar, artan maliyetler derken bizler vatandaş olarak hesabımızı düşünerek hareket ediyoruz. Buradaki fiyatlar en azından dışarıdaki birçok yere göre hesaplı. Bot ayakkabı ve mont fiyatları mağazalarda çok daha pahalı. Eskiden buraya gelirken bile daha rahat alışveriş yapardım şimdi ise ne aldığıma sürekli bakmak zorunda kalıyorum” dedi.

Pazarda tezgahı bulunan bir esnaf ise yalovahayat.com’a şu açıklamalarda bulundu, “Bir esnaf olarak 2023 yılını zor geçirdik, tüm yıl boyunca satışlarımız maliyetimizi kapatmaya yetmedi. Ben burada eşofman takımları olmak üzere erkek giyim ürünleri satıyorum. Eskiden olsa akşama kadar birçok ürünü satardım. İnsanlar sabahın erken saatlerinde gelirdi ihtiyaçları ne varsa onları alıp giderdi. Şimdi ise her geçen yıl bir önceki yılı aratır oldu. Bu yıl da ne kazanacağımızı kara kara düşünmek zorunda kalacağız. Allah yardımcımız olsun” diye konuştu.

M. Tunç Tanrıverdi