Yalova, sıfır emisyon için pedal çevirdi

Düzenlenen etkinliğe Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya başta olmak üzere Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ile eşi Gökşen Tutuk, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu üyeleri, kamu ve özel sektör temsilcileri gibi çeşitli isimler bisikletleriyle katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 12:20
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Gençlik Spor İl Müdürlüğü ek binası önünden başlayan tur; Stadyum Caddesi, Gazipaşa Caddesi, Yalı Caddesi ve Doğu Sahil Bandı güzergahı takip edilerek Yürüyen Köşk’te tamamlandı.

Etkinlik sonunda konuşan Başkan Tutuk, “Yalova’nın yaşanabilirliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlediğimiz ‘Sıfır Emisyon için Pedallıyoruz Bisiklet Turu’, sadece bir bisiklet etkinliği değil aynı zamanda oldukça kıymetli bir mesaj taşıyor.

Sıfır emisyonlu ulaşım araçları, şehirlerimizin hava kalitesini artırabilir, trafik sorunlarını azaltabilir ve en önemlisi, çevreye verdiğimiz zararı minimize edebilir. Yalova’nın daha yeşil, temiz ve yaşanabilir bir yer olması için hep birlikte çaba sarf etmeliyiz.

Siz değerli katılımcılara, bu etkinliğin amacına duyduğunuz destek için teşekkür ederim. Hep birlikte, pedal çevirerek, sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemek için güç birliği yapacağımıza inanıyorum.

Yalova’nın güzelliklerini keşfetmek ve bu güzellikleri korumak için birlikte çalışalım. Hepinize etkinliğimize katıldığınız için teşekkür ederim. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir gelecek dileğiyle” dedi.

Sürdürülebilir Şehir Haftası kapsamında düzenlenecek son program olan ‘Su Ayak İziniz Kaç Numara?’ konulu panel, 27 Ekim Cuma günü saat 10.00’da Raif Dinçkök Kültür Merkezi meclis salonunda gerçekleştirilecek.

Gri su ve yağmur suyu kaynaklarının etkili kullanımına yönelik düzenlenecek panelde katılımcılar, uzman ve başarılı uygulama örnekleri ile su ayak izini en aza indirme seçeneklerini öğrenme fırsatı bulacaklar.