Yalova Semt Pazarında fiyatlar dalgalanmaya devam ediyor

Yalova Semt Pazarı’nda bu hafta tezgahlara yeni sebze ve meyve çeşitleri gelmeye devam ederken, fiyatlarda dalgalanmalar devam ediyor. Bu hafta fiyatlar aynı kaldı mı? Tezgahlara yeni ürünler geldi mi? Tüm bu soruların cevabı ayrıntılı olarak haberimizde yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 10:48

Yalova Kapalı Pazaryeri’nde her Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulan meyve sebze pazarında yaşanan fiyat artışı, vatandaşların bütçesini zorlamaya devam ediyor. Son günlerde özellikle meyve ve sebze fiyatlarında yine gözle görülür bir yükseliş yaşandı. Haftanın belirli günleri kurulan ve Yalovalılar tarafından yoğun ilgi gören semt pazarı, her hafta olduğu gibi bu hafta da doğada yetiştirilen en taze sebze ve meyveleri tüketici ile buluşturdu.

Küresel ısınma, üretim-tüketim arasındaki dengesizlik, ulaşım masrafları, ekonomik kriz ve stokçuluk ile birlikte ilerleyen zaman içerisinde tezgahlardaki ürünlerin fiyatlarını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Pazarlarda, marketlerde ve manavlardaki bulunan ürün fiyatlarının inişli çıkışlı olması da vatandaşın cebini zorluyor. Ürünlerin fiyatlarının arasındaki dengesizlik vatandaşların kafasını karıştırıyor. Yaz başından bu yana limon fiyatlarında azalma görülürken çilek fiyatlarında büyük bir artış yaşandı.

Geçtiğimiz haftalardan bu yana fiyatları sürekli değişiklik gösteren ürünler arasında salatalık ve domates yer aldı. Yalova Kapalı Pazaryeri tezgahlarındaki ürünleri kilo fiyatları şu şekilde yer aldı: Salçalık domates 15 TL, kırmızı domates 35-40 TL, biber 30 TL, salatalık 30 TL, taze fasulye 40 TL, sivri biber 50 TL, patlıcan 15 TL, üzüm 60 TL, muz 60 TL, şeftali 50 TL, kavun 25 TL, karpuz 15-20 TL, kavun (adet) 30 TL, mürdüm eriği 35 TL, limon 50 TL, çilek 100 TL ve fındık 60 TL.

M. Tunç Tanrıverdi