Yalova Semt Pazarı’nda bu hafta neler var neler

Her hafta pazartesi günü, Yalova Kapalı Pazar Yeri’nde kurulmakta olan Yalova Semt Pazarı bu hafta da çok sayıda vatandaşın mutfak alışverişi için uğrak noktası oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 23:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 23:33

Her hafta pazartesi günü Yalova Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Yalova Semt Pazarı, bu hafta da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yerel üreticilerin taze meyve ve sebzelerinin yanı sıra, zeytin, peynir, zeytinyağı ve çeşitli ev yapımı ürünler de bu hafta pazarın vazgeçilmezleri arasında yer aldı. Pazarın en çok ilgi gören ürünleri arasında, taze domates, salatalık ve biber gibi sebzelerin yanı sıra, çeşitli meyveler yer aldı. Yalovalılar birbirinden taze ürünleri satın almak adına sabahın erken saatlerinden itibaren pazara akın etti. Kimisi haftalık mutfak alışverişini yapmak adına pazara gelirken kimisi de turşu kurmak için salatalık arayışına girdi. Havaların soğumaya başlaması ile birlikte, domates suyu yapmak adına vatandaşlar uygun fiyatlı domates bulmak adına tezgahları dolaştı.

"Kira mı ödeyelim? mutfak alışverişi mi yapalım?’’

Bu hafta Yalova Semt Pazarı’na gelerek mutfak alışverişini gerçekleştiren bir vatandaş pazardan çıkarken kendisine yöneltmiş olduğumuz Pazar fiyatlarını nasıl buldunuz? Sorusuna şu şekilde yanıt verdi, ‘’Valla fiyatlar geçtiğimiz kışa göre dudak uçuklatıyor. Her hafta farklı fiyatlarla karşı karşıya kalıyoruz. Emekli maaşı ile kira mı ödeyelim mutfak alışverişi mi yapalım bilemiyoruz. Bir aldığımızı bir daha aynı fiyata almak mümkün olmuyor, eskiden 200 TL alıp geldiğimiz pazarda 800 TL’nin altında çıkamıyoruz. Allah yardımcımız olsun, umarım en kısa zamanda ekonomik olarak rahatlarız.’’

"İki kere düşünüyoruz’’

Bir başka vatandaş ise turşuluk malzeme almak adına pazara geldiğini söyledi ve fiyatları pahalı bulduğunu belirterek sözlerinde, ‘’Kışın sofralarımızdan eksik etmediğimiz turşuyu kurmak adına alacağımız malzemeler adeta el yakıyor. Koca bir bidon turşu kurarken şimdi bir kavanozluk malzemeyi alacak olduğumuz zaman iki kere düşünüyoruz, gerçekten çok yazık’’ ifadelerine yer verdi.

"Esnaf ne yapsın?’’

Vatandaşların Pazar fiyatlarını pahalı bulması hakkında kısa bir yorum yapan Pazar esnafı, üretim maliyetlerinin tezgah fiyatlarını doğrudan etkilediğini belirtti ve sözlerinde şu ifadelere yer verdi, ‘’Vatandaşlarımız haklı olarak fiyatları pahalı buluyor. Ancak inanın üretim maliyetlerimiz o kadar çok arttı ki yer yer evimize zararla döndüğümüz oluyor. Mazot fiyatları ortada, gübre fiyatları ortada, enflasyona bağlı olarak her şey artış gösteriyor, bizler de mecburen bu durumu fiyatlara yansıtıyoruz.

Bizler de isteriz ürünlerimizi uygun fiyattan vatandaşlarımıza sunalım ancak dediğim gibi ekonomi bu durumdayken elimizden pek fazla bir şey gelmiyor, bizler de ev geçindiriyor bizimde şikayetçi olduğumuz konular var hayat pahalılığı bizleri de doğrudan etkiliyor, esnaf ne yapsın. İnşallah toplum olarak bu zor günleri geride bırakırız ve eskisi gibi uygun fiyattan alırız, uygun fiyata satarız.’’

İşte bazı ürünlerin tezgah fiyatları

Yalova Semt Pazarı’nda fiyatlar bu hafta şu şekilde oldu, Ceviz kg 100-150, limon kg 40, sarımsak demet 100, acı biber kg 100, yeşil barbunya kg 100, kavun kg 25, mandalina kg 40, elma kg 30, üzüm kg 60, nar kg 35, şeftali kg 50, dolmalık biber kg 60, karnabahar tane 80, barbunya kg 60, çilek kg 150, patlıcan kg 30, kırmızı biber kg 30, yumurta tane 5-6, Gemlik zeytin kg 60, Edremit çizik kg 100, köy peyniri kg 130, domates kg 20-30, muz kg 60, havuç kg 25, patates 3 kg 50, kabak kg 30, mısır 8 tane 100, armut kg 40, roka tane 15 ve nane tane 15 TL.

Murat Can Aytemur