Yalova’nın gelişen yüzü V Dent Klinik hizmette sınır tanımıyor

Ağız ve diş sağlığının kişilerin yaşamları boyunca önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden V Dent Yalova Klinik kurucularından Endodonti Uzmanı Uzm.Dt. Utku Can Kemeç, yetişkinlerden çocuklara kadar diş tedavisinde ileri bir boyut kazandıklarını açıkladı. Uzm.Dt. Utku Can Kemeç kurucularından olduğu V Dent Klinikte dünya standartlarını takip eden bir teknolojiyle çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak bu kapsamda faaliyetlerini daha da genişleteceklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2023 14:43
https://www.yalovahayat.com/

Endodonti Uzmanı olan Uzm.Dt. Utku Can Kemeç V Dent Klinikte nasıl hizmet verdiklerini yalovahayat.com’a anlattı. Ağız ve diş sağlığına çok dikkat edilmesi gerektiğini savunan Uzm. Dt. Kemeç, bazı bilgilendirmelerde bulundu.  “İlgi bizim için çok önemli” Endodontinin kanal tedavisinde diş hekimliğinin bir bilim dalı olduğunu söyleyen Uzm.Dt. Kemeç, “Kliniğimizde 6 tane diş hekimimiz bulunuyor. Biz bu kliniği üç ortak olarak kurmaya karar verdik üç ortağımızdan biri benim, birisi üniversiteden sınıf arkadaşım olan Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Uzm.Dt. Oğuzhan Cengiz diğeri ise kurucu ortaklarımızdan ilkokuldan sınıf arkadaşım Cemre Baş. Biz 3 senedir bu proje üzerinde çalışıyorduk, Yalova’da hem yerel halka hizmet edebileceğimiz hem de uluslararası hastaları ağırlayabileceğimiz donanımlı büyük bir yer açmak istiyorduk. Hikayemiz böyle başladı daha sonra inşaata başladık, burada geniş çaplı bir inşaat yaptık yaklaşık 3 ay boyunca baştan sona kliniğin her şeyini kurduk. Benim eşim de Çocuk Diş Hekimliği Uzmanı Uzm.Dt. Selin Şen Kemeç kliniğimizde çocuklarla çalışıyor pedodontist kendisi. Burada çocuklar için ayrı bir konseptimiz bulunuyor. Kliniğimizin içerisinde çocuklara ve yetişkinlere ekstra bir ilgi gösteriyoruz” dedi. 

“Dijitalleşmeyi ön plana çıkarttık” Klinikte aktif olarak tüm hastalara mikroskopla baktıklarını açıklayan Kemeç, “Biz kliniğimizde şu anda tüm tedavileri mikroskopla yapıyoruz yani normalde göze takılan mercekler iki üç dört kat büyütürken biz mikroskopla 40 kata kadar büyüttüğümüz dişlerin içerisinde çalışıyoruz bu da bize çok daha ayrıntılı tedaviler yapma imkanı sağlıyor. Kanal tedavisi kaplamalarını, dolguları ve diş taş temizliğini dahi mikroskop cihazının altında gerçekleştiriyoruz hem büyütme hem yüksek ışıkla bize tedavinin tüm detaylarını uygulayabilme şansı veriyor. Kliniğimizi aynı zamanda son teknolojiyle kurmaya çalışırken dijitalleşmeyi de ön plana çıkarttık. Kliniğimizde tüm kayıtlar dijital tutuluyor hiçbir hasta dosyamız yok hepsi dijital platformda bulunuyor. Aynı zamanda tüm hastaların protez kayıtlarını ağız içi kayıtlarını da tamamen dijital olarak alıyoruz. 3D (Üç boyutlu) tarayıcılarla biz ağzın en ince ayrıntılarını dijital ortama taşıyoruz. Protezleri de bu dijital ortamdaki verilerle dijital olarak ürettiriyoruz birkaç farklı çalıştığımız laboratuvarlar var bunlar da bizim istediğimiz protezleri tüm ayrıntılarıyla bize hazırlıyorlar o sebeple yaptığımız tüm protezler dijital ortamda dijital iş akışıyla çıkmış oluyor” ifadelerini kullandı. 

“İmplant cerrahisinde yüksek tecrübeye sahibiz” Çocuk diş hekimliğinde çok farklı uygulamalarının olduğunu belirten Kemeç, “Burada çocuk diş hekimimiz dijital anesteziyle ağrısız bir anestezi imkanı sunuyor çocuklara ve bu anestezi cihazımızla çocukların iğne fobilerini yenebilmek için bu cihazı özellikle getirdik. Türkiye’de bu cihazın kullanımını yapan birkaç diş hekimlerinin arasındayız. Kliniğimizde implant cerrahisinde yüksek tecrübeye sahibiz. Hastalarımız için cerrahide hem 3D görüntülemenin vermiş olduğu imkanlarla hem de çene cerrahının yüksek deneyime sahip olması sebebiyle her türlü implant operasyonunu rahatlıkla yapabiliyoruz ayrıca tomografimiz sayesinde de rehberli implant cerrahilerini de gerçekleştiriyoruz. Hastalarımız için kliniğimizde cerrahi sonrası dinlenmeleri, cerrahi sonrası kendilerine gelirken rahat bir şekilde sedyede uzanabilmeleri için derlenme odalarımız bulunuyor. Hastalarımız geçirdikleri operasyon sonrası burada vakit geçirip dinleniyorlar. Bunun dışında çocuklar için kliniğimizin içerisinde çocuk oyun alanı bile var. Randevu saatini bekleyen çocuklar kliniğin içerisinde oyun odasında vakit geçirebiliyorlar. Kliniğimizde tüm cihazlar gelişen dünya standartlarına göre hazırlanıp kuruldu” diye konuştu. 

“Amacımız Yalova ile birlikte daha da büyümek” Klinik olarak 6-7 ay içerisinde sağlık turizmine de başlamak istediklerini de sözlerine ekleyen Kemeç, “Hedefimiz de şu an buna yönelik bir şekilde ilerliyor. Diş kliniğini merkeze alıp organizasyonumuzu genişletmeye çalışacağız. Yalova’da bu tarz büyük bir yatırımı ve uzman hekimleri buraya getirmemizin esas amacı sağlık turizmini yakın vadede hayatımıza dahil etmek. Sağlık turizmini kendi yakalamaya çalıştığımız standartlarla ilişkilendiriyoruz. Biz 6 aylık projemizle yurtdışından ülkemize gelen uluslararası hastaların diş tedavilerini ya da estetik hizmetlerini kliniğimizde gerçekleştirmek istiyoruz. Daha sonra bağlantılı olduğumuz Termal’deki ya da Çınarcık ve Esenköy’deki otellerle ilişkiye geçip hastaları en iyi şekilde konaklatıp kendilerine en iyi şekilde SPA masaj hizmetlerini vererek onları ülkelerine memnun olmuş bir şekilde uğurlamayı istiyoruz. Bizler Yalova’nın evlatları olarak buraya bir yatırım yapmak istiyoruz. Yalova ile birlikte daha da büyümek istiyoruz” açıklamalarında bulundu.  V Dent Klinik, Adnan Menderes Mahallesi Doruk Sokak No: 1/A Merkez-Yalova’da hizmet vermeye devam ediyor. 

V Dent Klinik tam donanımlı ekipmanları ile dabışanlarına hizmet veriyor.  M. Tunç Tanrıverdi