Yalova Müftülüğü kadınlara Ailede Çocuk Eğitimi verdi

Yalova İl Müftü Yardımcısı Hasan Tanrıkulu tarafından Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda kadınlara özel “Ailede çocuk eğitimi” konulu seminer verildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 05:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 05:46
https://www.yalovahayat.com/

Yalova İl Müftülüğü Tarafından sık sık düzenlenen “İslam'da Ailenin Önemi” konulu seminerler devam ediyor. Yıl boyu farklı kurum ve kuruluşlarda kadınlara ailenin öneminin anlatıldığı seminerlere “Ailede çocuk eğitimi” eklendi. 

Çocukların hayata hazırlanması ve dinî eğitimi üzerine bilgi verildi

Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda kadınlara özel gerçekleştirilen seminer Yalova İl Müftü Yardımcısı Hasan Tanrıkulu tarafından verildi. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği seminerde katılımcılara toplumun temel yapı taşı olan aile kurumunun önemini aktaran Hasan Tanrıkulu, İslam dininin aileye verdiği öneme değindi. Ailenin, toplumun çekirdeği olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, her bir bireyin gelişimi için ailenin vazgeçilmez olduğunu belirtti. İslam’da ailenin, sevgi, saygı ve sorumluluk üzerine kurulmuş bir müessese olduğunu belirten Hasan Tanrıkulu, bu seminerler vasıtasıyla aile yapısını güçlendirmeyi ve gelecek nesillere aktarılacak değerleri korumak adına farkındalık yaratmayı amaçladıklarını kaydetti. İslam’a göre çocuk eğitiminin önemi, çocuk kimdir? Çocuk eğitiminin özelliği nedir? Çocukların hayata hazırlanması ve dinî eğitimi ile çocuk eğitiminde işbirliği üzerine detaylı bilgiler aktaran Müftü Yardımcısı Hasan Tanrıkulu katılımcıların sorularını da yanıtladı. Yalova İl Müftülüğünün bu tür seminerlerle toplumda aile yapısının önemini vurgulamaya ve bilinç oluşturmaya devam edeceğini belirten Hasan Tanrıkulu, katılımcılara gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür etti.

Serap Polat